Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

ma duc sa-mi incropesc o gustare ca mi-e o foameee... mai nimic nu am mancat saptamana sta, in afara o portie de paste facuta luni, o supa crema de praz senzatie pe care mi.am facut-o joi seara,o pizza cu fetele miercuri, ieri seara o saworma. Cam asta a fost mancarea mea pe toata saptamana, cafele multe si tigari :unsure: ...
  • Author

Izuk, multa sanatate :-h sa stii ca peste tot se asteapta si aici e la fel, mie dr mi-au explicat o data cind am ajuns cu dennis la urgenta ca ei sunt si in saloane, sunt putini si isi fac treaba in ordinea prioritatilor.

Daniella, lui patrick nu prea am ce sa ii iau, are foarte multe jucarii de la dennis, vinovatul principal e sotul, cind trece pe linga un magazin de jucarii nu se poate abtine :unsure: e mai rau ca astia mici

Am trimis de 2ori acelasi mesaj :unsure:

Nu-i nimik Sissi se mai intampla''eroare de pilotaj'' :-h si mie mi se mai intampla incerc sa maschez,modificand mesajul si mai spun ceva ce-mi trece prin bila :-h

Despre inceputul tau in ale cofetariei,cred ca e absolut normal sa fie greu la inceput si sa incepi cu munca de jos,uite sorica mea a lucrat in Italia la un restaurant pizzerie,eram f. incantata crezand ca o sa-mi dea cine stie ce retete,mi-a spus ca abar' n-are si nici nu o intereseaza spala vase si tavi de dimineata pan' la 12 noaptea cand cadea lata...acum lucreaza de 10 ani la o paneterie,face torcetti un dulce ca niste covrigei cu unt si zahar la Aglie Torino...Asa arata .poza de pe net...

post-405-13217000173371_thumb.jpg

E om de baza dar inca spala la tavi si are zahar ars pe picioare,si ea glumeste( citez:'' cred ca si in chiloti'' am incheiat citatul ) si mie imi plac f. mult o pun mereu sa-mi aduca,ea in schimb sa nu-i vada nici mirosul nu-l suporta :-h zic asta ca sa stii ca nu esti singur pe lume...

Multumesc Dani .

Apropos de papucei iepuras , si Iza avea o pereche , cand i-am cumparat , o perioada nici cand se culca nu-i dadea jos din picioare . Trebuia sa o las sa adorma si apoi o descaltam, iar daca simtea cumva , se punea pe urlat :unsure:

Ziua buna doamnelor .

Sissi bafta in ceea ce ti-ai propus sa faci .

Noi aseara am ajuns la spital , Iza a facut febra mare , se inneca din cauza tusei si a vomat . Am stat acolo 2 ore si jumatate , desi erau 2 copii inaintea noastra . Si aici se trage mata de coada la greu . Iza are otita si "ceva " in gat , luni aflam rezultatele la exudatul faringian . Acum ia antibiotic . Refuza sa manance , nu stiu ce sa fac cu ea , de ieri dimineata nu a mai macat nimic , a baut azi un Actimel si o tona de apa.Refuza categoric orice , nici supa strecurata nu vrea sa inghita .

Multa sanatate :unsure:

• Author

Am trimis de 2ori acelasi mesaj :unsure:

Nu-i nimik Sissi se mai intampla''eroare de pilotaj'' :-h si mie mi se mai intampla incerc sa maschez,modificand mesajul si mai spun ceva ce-mi trece prin bila :-h

Despre inceputul tau in ale cofetariei,cred ca e absolut normal sa fie greu la inceput si sa incepi cu munca de jos,uite sorica mea a lucrat in Italia la un restaurant pizzerie,eram f. incantata crezand ca o sa-mi dea cine stie ce retete,mi-a spus ca abar' n-are si nici nu o intereseaza spala vase si tavi de dimineata pan' la 12 noaptea cand cadea lata...acum lucreaza de 10 ani la o paneterie,face torcetti un dulce ca niste covrigei cu unt si zahar la Aglie Torino...Asa arata .poza de pe net...

post-405-13217000173371_thumb.jpg

E om de baza dar inca spala la tavi si are zahar ars pe picioare,si ea glumeste( citez:'' cred ca si in chiloti'' am incheiat citatul ) si mie imi plac f. mult o pun mereu sa-mi aduca,ea in schimb sa nu-i vada nici mirosul nu-l suporta :-h zic asta ca sa stii ca nu esti singur pe lume...

Geani, se mai intimpla

Normal ca daca te angajeaza ca ajutor nu inveti mare lucru ca tre sa te concentrezi pe treaba ta, da la mine e altceva,nu trebuie sa spal vase sau tavi,e cineva care se ocupa numa de asta,eu trebuie sa curat sa fac curat numa la masa mea de lucru, la inceput te pune la munca de jos , apoi la retete ,ornat si alte cele ca la finele celor 2 sau 3 ani depinde cit e scoala tre sa dai examen plus ca in fiecare an tre sa mergi si la scoala 3luni , eu am in mai,iunie si iulie.

Daniella o idee buna cu papuceii , o sa ma uit dupa asa ceva.

izuk incearca cu niste compot, poate o indupleci, dupa ce incepe sa isi faca antibioticul efectu o sa inceapa din nou sa manince, multa sanatate

Lui patrick nu prea pot sa ii interzic dulciurile ca ii fura din dulciurile lui fratesu, ii bea cacaoa, sau ii cauta in rucascul de gradi si ii bea sucul din sticla si vine cu cea nu poate deface singur si zice dai ;)

Ooof, Izuk! Bietul copil! Acum trebuie sa ai mare grija sa nu-i intre apa in urechi si sa-i ramana acolo, nu curent...

Lasa, ai putina rabdare, ca sigur se va face bine!

Uite, pup io si trece!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Of Izuk, sanatate multa picei -am avut si eu otita cand eram mica si inca tin minte cat de dureroasa era :(! Cu mancarea, incearca doar cu zeama de supa de pui, nu o forta pentru ca deobicei corpul are mai putina nevoie de mancare cand se lupta cu virusii. Sper sa ne aduci vesti bune curand!

Daniella succes la prezentare! Tinem pumnii. Sissi succes la trecut la nivelul urmator de cofetarit, sa nu te mai chinuiesti asa :hungry:

Mos Niculae ne aducea dulciuri, o carte de povesti, o jucarie mica si Mos Gerila le aducea pe restul :) Am si eu doi gemenei care fac primul craciun anul asta, o sa aiba 4 luni doar, deabea astept sa gasesc niste jucarii care sa faca galagie si sa fie colorate vesel.

Pentru piciul meu, am primit comanda de Cars2 si ultimul cd cu preferatii lui, Spooky buddies.Cu toate ca are doar 7 ani se bucura sa primeasca imbracaminte- avea doar 3 ani si trebuia totul sa se asorteze, si se uita in oglinda "Sunt frumos?" si tot el raspundea, "da, sunt frumos":)Cand mergeam in magazin isi alegea singur hainele si mi le dadea sa le cumpar (eu le pasam lui maica-sa sa le puna la loc) dar a ramas cochet dragul meu.

Fug sa fac cafelul, si la noi intunecat si rece ..

salutari la han https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif

of izuk, draga de ea... :hungry: multa sanatate va doresc.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Dani, succes la "inspectie", sa te linistesti cat mai repede.

noua mos Niculae ne aduce dulciuri, mos Craciun jucarii, iar iepurasul haine si incaltari noi.

fug la fantana sa arunc niste banuti, ca vad ca este nevoie.

Izuk, multa sanatate! Stiu ce inseamna... am tras cativa ani cu Mara din cauza otitelor. Greu a mai fost. Bine ca a trecut...

Daniella, bafta la inspectie! Lasa ca trece repede...

La fel ca Boni si la noi. De Mos Neculai le fac la toti copiii (vorba vine... si la mari si la mici) cate o punguta de dulciuri, fructe (ca asa ne-a invatat pe noi tata) si le pun la fiecare in ghetute.

Craciunul inseamna jucarii si de ziua de nastere hainute. Iepurasul nu prea vine pe la noi...

Acum de Craciun Marei (6 ani) i-am luat Ciocoleria H Kitty (de anul trecut ma tot bate la cap cu ea) si varii jocuri educative (incerc sa traduc: Chirurgul vesel, Ghiceste cine e) iar Giuliei (3 ani) un elefant care sufla fluturasi si ele alearga ca nebunele sa-i prinda, o masuta cu varii jocuri educative, o papusa Winx.

Inca nu le-am luat, dar sunt in plan, varii culori/carioci (de mazgalit) si o tabla pe care se scrie cu creta... ca m-am saturat de scrisul pe pereti.

Le-am luat jucarii si finutelor si nepoatei. Mi-au ramas verisoarele... dar astea-s capre mari deja, nu mai sunt de jucarii. Scap mai usor de ele.

Uma, Boni, Sorina multumesc mult pentru incurajari si ganduri bune. Abia astept sa scap ...cu bine.

cam asa era si la noi:

mos nicolae aducea dulciuri+carticica fructe in ghetute

mos craciun jucarii +carti+ dulciuri sub brad natural pe care in primii ani il aducea chiar in noaptea de ajun

de iepuras nu se auzise, dar de Paste mama ne lua pantofi si hainute noi

Cand sunt putintel mai mari, dupa 3-4 ani incolo e mai simplu ca stiu ce jucarii vor ... insa acum e mai greu zic eu, ca inca nu se omoara dupa jucarii, mai mult cu lucruri noi mereu, cum e de exemplu sa prinda momentul sa rascoleasca intr.un sertar mare si sa scoata tot ... eh ce paote fi mai distractiv...sau sa gasesca ceva nou in geanta la mami (control bagaje in fiecare seara). :hungry: Am ziz ca o sa lucreze la aeroport la control bagaje, asa ii place sa verifice fiecare geanta si sacosa etc :(

Spor la crosetat Geany! trimite si mie 2 sarmalute si o juma'de copanel de pui ...ca sunt ca o leguma obosita la pat azi :hungry: ...

Spor la crosetat Geany! trimite si mie 2 sarmalute si o juma'de copanel de pui ...ca sunt ca o leguma obosita la pat azi :( ...

Sigur Dani',momentan am ajuns in punctul asta,am scos pieptul cu spinarea lasand pielea aripile si pulpele intacte...deaici e floare la ureche fug la crosetat sarmale,va tin la corent...

post-405-13217172673297_thumb.jpg

Tineti-mi pumnii... :hungry:

Hello, am ajuns si eu de la cele repetitii :hungry: si sedinte ...

asa ca in seara asta sunt libera. aici e obiceiul cu calendarul de avent...im care de regula sunt dulciuri, cum

fiimea nu e fan dulciuri, aveam un fel de calendar cu buzunarase, in care puneam diverse , gen ritzi-pitzi ( le zicea ea) pentru par,creionase, sau alte accesorii de penar, sau pur si simplu niste banuti, pe care si-i punea apoi in pusculitza, si-si cumpara ...carti :(.de Craciun facea o lista pentru Mosu' si ma inspiram de acolo, in general multe carti, DVD-uri CD-uri etc si cateodata jucarele ( cand era mai mica erau barbie si pollypocket parca)

Sanatate Izabella , si sanatate la toti cei mari si mici. si aici e frig tare .

Geaninooooooooooooo , esti de groaza ...ideea de pe net ...si hop deja pui umplut cu galuste...brava fata.

Buna dragele mele...la mine azi nimic nou sub soare...omu si a facut pui in sos de vin cu champignioane si lardon

Apoi ma ajutat si cu curatenia caci femeia care ma ajuta se duce acum la strins masline(deja a inceput sezonul)

In casa am marmura alba pe jos si este crima si pedeapsa pt mine(stiti cum se vede si un fir de praf???) :hungry:

Acum sclipeste casa ,eu am mincat pasatele ,si ma apuc sa vizionez serialele pierdute!

Va pup si o seara placuta la mari si mici!!

Geaninooooooooooooo , esti de groaza ...ideea de pe net ...si hop deja pui umplut cu galuste...brava fata.

Ce sa fac Stelino daca m-a inspirat?! Am facut si sarmalutele in foi de vitza conice...

post-405-13217213551109_thumb.jpg

Vin acusi cu beshtia umpluta...

Geaninaaaaaaa! esti meseriasa! trebe sa o pui la retete in imagini, sau pas cu pas, cum le zice... . Cum adica ai scos pieptul cu tot cu schinarea?

deci ai facut pana si sarmalele in forma conica? :hungry: ce sa mai cred ca o sa intreci profesorul ... (cel de-a furnizat reteta) ...

Daniella, multa bafta si inspiratie la inspectie si sper sa te relaxezi dupa aceea! Promiti?

Uite, pentru inceput, un https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif !

Fetelor, sa va zic ce bucurie mare avui io azi: vorbii cu Bubu lui Geanny!

M-a topit! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif Si cum am promis copilului, iaca si "bilili meu":

post-73-13217241500388_thumb.jpg

Si eu astept poze cu gaina sarmaloasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Geaninaaaaaaa! esti meseriasa! trebe sa o pui la retete in imagini, sau pas cu pas, cum le zice... . Cum adica ai scos pieptul cu tot cu schinarea?

deci ai facut pana si sarmalele in forma conica? :hungry: ce sa mai cred ca o sa intreci profesorul ... (cel de-a furnizat reteta) ...

Dani' n-am poze pas cu pas :(

Dar am scos usor pieptul cu schinarea...

post-405-13217238344589_thumb.jpg

Si cu fata-n sus pieptul..

post-405-13217238399205_thumb.jpg

Si bestia umpluta fata...

post-405-13217238218368_thumb.jpg

Spate...

post-405-13217238279746_thumb.jpg

Daniella, multa bafta si inspiratie la inspectie si sper sa te relaxezi dupa aceea! Promiti?

Uite, pentru inceput, un https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif !

Fetelor, sa va zic ce bucurie mare avui io azi: vorbii cu Bubu lui Geanny!

M-a topit! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif Si cum am promis copilului, iaca si "bilili meu":

Si eu astept poze cu gaina sarmaloasa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Bub' in momentu' asta... :hungry: :( :)

Tanti' Cuieta' :( :(

Geany , te-am supărat noi cu ceva , fată dragă , de te răzbuni pe noi atât de amarnic???? :(

Izuk , multă sănătate Izei, că, doamne , greu e cu copilaşii bolnavi...al meu ăl mare făcea otite de la bazinul de înot, avea deja 8-9 ani dar tot nu putea mânca nimic de durere, cu toate că înţelegea bine că trebuie, nu putea şi pace, până nu era în stare mai bună nu avea în stomac decât antibioticele şi 2 linguri de iaurt. :hungry:

Daniella , ţin pumnii la inspecţie , dar după cum ai descris deja ce mai ai de făcut , e destul de clar că te-ai gândit şi la detaliile cele mai mici , n-are cum să iasă altfel decât FOARTE BINE. În plus , tu eşti cam perfecţionistă , aşa că nu-mi fac griji- cred că aia n-o să aibă nici pe jumate întrebările la care deja tu te-ai gândit. Pupăm mama profi şi fata prinţesă... :)

Si "tanti Cuieta" tot asa mult il iubeste (cad e cuminte, sa-i spui!)https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love3.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif