April 2, 201214 yr comment_140656 Nu vad pozele da' simt miros de soric proaspat.. si-as jumuli vreo 2 metri patrati, asa pentru inceput. As putea manca soric... sa-mi fie rau si dupa aia sa ma apuc iar de mancat! De la mine de pe front, nu prea multe noutati, decat ca si-a facut fiu'meu primul cucui in frunte... aseara alerga ca bezmeticul si a intrat in coliziune directa cu un stalp de piatra, cum era primul, el a inceput sa planga, eu am incercat sa-l calmez, n-am reusit asa ca m-am apucat si eu de plans cu el... ce tare mi-s:)) In rest, va citesc zilnic, scriu cand si cand, ca de obicei. La multi ani sarbatoritilor de saptamana trecuta si de saptamana asta si cea viitoare si tot asa:) Merg sa pun o foto la bubuleti cu fiu-meu de la piscina de astazi:)Leidiz end gentalmens...va pupez! Vina mai des pe la noi Asa sunt astia mici, neatenti, de cate ori cad dau cu capul ...etc...apoi sunt ok Te pup! Report
April 2, 201214 yr comment_140658 Stella, e foarte frumos ceea ce faceti.Toata admiratia! Copii-s foarte incantati.Anul acesta copii de 5 ani fac laborator de muzica, anul trecut au cantat pe scena unui teatru cu un qvintet, iar prima intalnire cu un instrument muzical "live" au avut-o in primul an de gradi.Dovada, cu dedicatie! Stella e minunat ce faceti! Dar si tu Eataly ai facut o minune blonda cu ochi albastri! Nu ma pot satura sa ma uit la Manu e atat de frumoasa!!!! Dieta mea e cu numarat de calorii si evitat mancarurile prea ingrasacioase.Apa e in loc de toate bunataturile pe care le vad pozate pe acilea, imi spal si eu matzele . Sa stii ca va urmaresc si va admir la topicul luiDex, dar eu n-am curaj sa ma bag la un asa ceva aha! si eu de regula tin cu evitat de mancaruri/ingrediente ingrasatoare, dar nu numar calorii. Te-ai invatat sa le calculezi? cate iti permiti pe zi? Nu e grea reteta lui dex, dar cand esti foarte determinat, stii ca sunt perioade si perioade ... Am ajuns la tara, sunt fericita, nu mi-au degerat rosiile in solar, le-am mangaiat si pozat ca pe niste eroaie! Sa va fac cinste cu ceva dulce de bucurie, vreti?V-am spus ca ieri am facut multe si de toate ca sa imi scot parleala...Prajitura cu crema de branza si zmeurici... Mor dupa praji cu crema de branza! Gelutza dai reteta si la mine, te rog ? Arata splendid! Multumesc Oana! Geluta arata superb prajitura! De revista!!! Pai io numai cu revista in mana stau:))))))))))))))))))))))))) ce tare a fost asta Report
April 2, 201214 yr comment_140664 Desi am fost la Pc am stat departe de han si v-ati facut de cap...cerulino, sigur preiau legatura si eu , dar nu stiu exact ziua, pai n-o sa va las singure sa va tineti numai de porcarii, vin si Io ca imi place spiritul de gasca, dar io o sa fac poze cand infulec, na! Daniella am promis si la ceva dulce ca scriu reteta maine, nu o am in baza de date a PC. am pregatit prajitura din amintiri!Maine ma prezint cu reteta dupa orele saisprezece trecut de fix!Zoazo, sunt alaturi de tine in marea cursa cu adaptarea si eu sunt atemporala, dar imi sta bine. =))Si mai e ceva...atat iti trebuia daca doar te ofticai si nu ma pupai! Alina, pup si eu piulicul sa treaca mai repede cucuiul, se mai intampla si de-astea, energia e di vina...Mi-e foame de mor, am mancat peste si ala nu tine de foame, pfoaaa si e unsprezece, cum naiba sa mananc la ora asta si daca nu, ce ma fac pana la ziua,mare dilema! Report
April 2, 201214 yr comment_140668 Pupam cucuietul italian . Pana maine dimineata trece tot. notte bello di mamma. Report
April 2, 201214 yr comment_140670 Cerra si la toti care-ati taiat porcul sa va fie de bine! Multumim frumos any!!! Decat de la alimentara mai bine cresti si tai de 2 ori pe an. Sti sigur ca maninci ceva bun.Sora mea a taiat dar impartim. Report
April 2, 201214 yr comment_140671 Arata f bine praji! Vreau si eu reteta! Te rog!Oana, iarta-ma ca nu am reusit pana acum. Am pus reteta aici:https://forum.artaculinara.ro/topic/3730-cheesecake/Sa stii ca e buna rau de tot, abia astept sa ma scap de dieta sa o gust si eu Report
April 2, 201214 yr comment_140672 Mi-e foame de mor, am mancat peste si ala nu tine de foame, pfoaaa si e unsprezece, cum naiba sa mananc la ora asta si daca nu, ce ma fac pana la ziua,mare dilema! Gelutza zici ca vorbeste vesnicul soarece ce salasluieste in burta mea si papa tot ce inghit si asa ... mie mi-e tot timpul foameee Report
April 2, 201214 yr comment_140673 cerra, sa va fie de bine si sa mancati preparatele cu placere!Ali, primul cucui? fiica mea cred ca are 20 deja la activ! Mdaaaa... e tare cuminte!Pupam cucuiul blondului sa treaca fuguta! Report
April 2, 201214 yr comment_140680 Da Daniella, primul cucui, a mai cazut si si-a zdrelit nasul pe la gradi... insa asa benghi in frunte n-avu' baietu' meu pana acum! A trecut perioada critica. Daca va spun ca ramane singur in casa,aproximativ 30 de min cat eu merg pana la cel mai apropiat magazin sa cumpar una alta.. o sa intelegeti ca e elcuminte sau ca eu sunt mama denaturata ca il las?Are perioade cand nu vrea sa iasa, mai ales dupa gradinita, cand eu trebuie sa mai iau o paine sau o apa sau mai stiu eu ce si imi zice sa merg singura ca el ma asigura ca o sa stea cuminte si ca o sa ma astepte. Prima data m-am prefacut doar ca plec si am stat pe langa ferestre sa-l pandesc, nimic deosebit. Cursul normal, la masuta lui, sa coloreze, deseneze sau sa faca un puzzle cu televizorul aprins si a asteptat sa ajung eu acasa. Ma incred in el pentru ca niciodata nu s-a pus singur in pericol, nu mi-a umblat prin dulapuri, nu a pus mana pe vreun cutit si nici acum nu pune chiar daca ii zic eu sa o faca, pentru ca il "taua" cutitul. NU a bagat tampenii in gura, se juca si la un an cu monede mici, cu jucarii marunte. Viata noastra impreuna nu a fost lipsita de evenimente, l-am gasit o data stand asezat in ultimul sertar al unui dulap si mi-a stat inima, insa probabil ca la noi n-au existat interdictiile si el n-a avut interes sa imi faca in ciuda. Cand am vazut ca manifesta curiozitati, de orice gen, am incercat sa ii arat, ce se intampla. Vrei sa te joci cu focul.. o sa te arzi, e alegerea ta! Nu ca mi-as fi dorit sa isi faca rau, Doamne fereste.Eu zic mereu ca Doamne Doamne mi l-a dat, ca sa trec mai usor peste alte incercari. E un copil bun si iubitor si sunt mandra nespus deel si zburda inima in mine cand cineva ma complimenteaza pentru cum e educat sau pentru ce zice/face.Si dupa cum se vede, starnita putina trebuie sa fiu, ca orice mama, ca sa vorbesc de puiul meu de cioara ore in sir! Report
April 2, 201214 yr comment_140682 cerra, sa va fie de bine si sa mancati preparatele cu placere! Multumesc frumos! Va aduc si desertul : o prajiturica de post cu nuci, nuca de cocos, merisor, stafide,dulceata de piersici. Report
April 3, 201214 yr comment_140689 Si tie slabeala, abia astept poze cu Daniella snur! ca sa ajung snur ar trebui sa tin dieta pana la sf anului, dar nu sunt chiar asa puternica. Mai am sapt asta si inchei cele 3 sapt de detox in care ar trebui sa ma scap de 7 kg, mai vedem ...deocamdata am doar 4 kg si ceva...tot platou de 10 zile. Oricum nu mai am burta de luna a 8-a, am de-a 5-a asa ... Tati m-a intrebat cat am slabit, zic 4 kg, zice: putin, eu slabesc 4 kg fara sa tin nici un regim, daca renunt la bere. Nu va imaginati ca e vreun bautor: 1 bere pe zi si nici pe aia toata de multe ori ... Deh, anii au noroc nu se pune nik pe ei, mai bine era invers Dupa cum stiti insa domnul nu da iama in bucate ca mine, nu are pofte, nu se indoapa, nu duce grija ca tb mancata mancarea o data facuta/preparatele o data cumparate ... Daca nu am nik in frigider pe ce pune mana, iar nu-i bine. Vorba Gelutzei, nu stiu cum sa o mai dau sa cad si eu bine, parol! Da ce dieta tii Daniela? Si eu m-am detoxificat doua zile cu fructe, apa si rabdari prajite, dar mi s-a facut rau tare, nu cred ca mi-a fost vreodata asa rau de la nemincat. Report
April 3, 201214 yr comment_140690 Buna dimineata hangitelorAm' sarit' sa va felicit pt aniversarile(unele ale voastre altele ale celor la care tineti mult),am neglijat sa va felicit pt gustoasele si aratoasele retete,pt puiutii vostrii dragalasi ...pt multe...In apararea mea pot spune ca sunt in perioada de stress pe care nu stiu sa l gestionez, am si treaba de facut si ajutorul meu lipseste,pregatiri ceva de paste si mincare de facut si de congelat pt perioada cind oi fi in RO...caci poate omu' meu o minca ceva in lipsa mea.Plus de gestionat teparii din ro.Deci sa ma iertati va rog eu mult.Cind s or mai linistii lucrurile cred ca o sa ma apuc de niste cursuri ceva de gestionat stressul sau de yoga...dar asta in ro nu la capre.Aici am ajuns pe sosele fara busoane, fara autovehicule, fara camioane cu marfuri caci 1 litru benzina e doar 2EUROS Peajurile(scriu fonetic) s au inmultit si scumpit....si in acelasi timp tavernele sunt pline de greciPortiile s au diminuat si s au scumpit si ele.Tavernele nu dau factur(,bon) toti continua sa fure...or sa vina si alegerile lor sa vedeti haos....se vorbeste de instalarea unei dictaturi ....Paradoxuri peste paradoxuri si personal nu inteleg ce va urma.Dar ei cu treburile lor eu cu ale mele.Deci scuzati ma si iertati ma caci doar am avut putere sa va citesc si nimic sa scriu.In rest va urez o saptamina buna ca si o KALO MINA perfecta.(totul cu intirziere...)Eu va iubesc.PS Nu va mai spun despre productiile mele culinare pe care le arunc.....Doamne ce detest conopida...leguma mai insipida nu este! Report
April 3, 201214 yr comment_140691 Buna dimineata...Carmen, eu mananc conopida cruda...sau taiata subtire ca un carpaccio, presarata cu sare. piper si un pic de ulei de masline, sau doar buchetelele mici crude, ca pe ridichi.daca e prea fiarta , terci...nu-mi place , o fac al dente si ori cu otet si ulei, ori cu un pic de pesmet prajit in unt deasupra...sau supa cu multe mirodenii.Bafta la gerat stressul si o zi faina.eu fug la datorie...ultima sedinta cu copilasii de scoala ( cam cl 4-5-6 primara)si diseara cavalerul pana la miez de noapte...sa incerc sa-mi gasesc o ora de siestat , ca altfel e jale.O zi insorita la han Report
April 3, 201214 yr comment_140692 Buna dimineata si de la mine! Alina pup cucuietu' sa treaca si a meu a facut un ditai cucui mare de m-am speriat acum ceva timp in urma dar i-a trecut mai mare a fost spaima ! Cerra arata minunat prajitura Carmen sper sa treaca perioada asta de stres la tine conopida eu o mancam in Italia desfacuta buchetele oparita doar in apa cu sare vreo 5 min.apoi stropita cu ulei bun de masline si otet ca pe salata alaturi de carne,sau jambon,branza ...in Romania o facem la otet cu ardei iuti e tare buna asa murata imi place sa o mananc la ciorba,iar mamii ii place tot invatat din Italia sa o opareasca asa crocanta cum a zis Stella si data la cuptor cu sos alb bechamel si parmezan,cascaval sau alta branza care iti place Eu azi sunt singura cu bub' asa ca relax,imi vad de ale mele Report
April 3, 201214 yr comment_140693 Ce harnicuta!! Suna tare bine ce ai facut! Daaaaaa, m-am invrednicit si io sa pun osu' ceva mai mult la treaba, intr-o zi...... Sa vedem cand oi mai repeta isprava! Report
April 3, 201214 yr comment_140694 Buna dimineataFur si eu din bunatatiile lasate de Stella si fug la treabaAzi e ziua baiatului meu, implineste 20 de ani.De dimineata am vrut sa ii fac o poza da n-a fost chip sa stea la foto ca se grabea la servici.Asa ca am facut poza dupa tabloul facut anul trecut cand a terminat liceul. Report
April 3, 201214 yr comment_140695 Am ajuns la tara, sunt fericita, nu mi-au degerat rosiile in solar, le-am mangaiat si pozat ca pe niste eroaie! Sa va fac cinste cu ceva dulce de bucurie, vreti?V-am spus ca ieri am facut multe si de toate ca sa imi scot parleala...Prajitura cu crema de branza si zmeurici...Nu-mi faci pofta, am halit aseara crema de zahar ars cu zmeura - la cererea copchilotului. A balotat cu o placere........ n-apuca sa mestece / inghita portia din gura, ca si deschidea boticu' sa intre lingurita noua...... Da' cred ca am facut tare bine ca n-am deschis pagina asta cat era el pe la mine, ca ma punea la munci iarasi........ Report
April 3, 201214 yr comment_140696 Predam legatura de la Brasov la Timisoara Eu azi am taiat porcul alegeti vreo bucata frageda si proaspata (calda inca)si un gratarel?Predau legatura dar nustiu in ce zona Sa vedem cine urmeaza dar sa nu va mirati ptr ca ''Vara poate fi ca Iarna'' Ce te-as mai fi vizitat......... Report
April 3, 201214 yr comment_140697 Nu vad pozele da' simt miros de soric proaspat.. si-as jumuli vreo 2 metri patrati, asa pentru inceput. As putea manca soric... sa-mi fie rau si dupa aia sa ma apuc iar de mancat! De la mine de pe front, nu prea multe noutati, decat ca si-a facut fiu'meu primul cucui in frunte... aseara alerga ca bezmeticul si a intrat in coliziune directa cu un stalp de piatra, cum era primul, el a inceput sa planga, eu am incercat sa-l calmez, n-am reusit asa ca m-am apucat si eu de plans cu el... ce tare mi-s:)) In rest, va citesc zilnic, scriu cand si cand, ca de obicei. La multi ani sarbatoritilor de saptamana trecuta si de saptamana asta si cea viitoare si tot asa:) Merg sa pun o foto la bubuleti cu fiu-meu de la piscina de astazi:)Leidiz end gentalmens...va pupez!Eh, un cucui acolo nu strica la inventar..... Pana se-nsoara, mai face rost de altele noi si proaspete....... (iti place ce te incurajez, da? ).Da' tu nu-ncepe sa bocesti pe langa el, ca se sperie mai tare! Fii barbata, Zoe!!!!! Report
April 3, 201214 yr comment_140698 Pfoaaa, cat e ceasul si eu vreau salata de ton in seara asta, muica, e aproape opt si eu nu am papat!La naiba, merit net pe paine! Am fugitttt la o salata faina!Seara buna tuturor, mai vin la P.C. dar lucrez, nu stiu daca mai am timp de beut la han, cred ca imi fierb vin sa ma incalzesc cu totul!Si bei singura???? Nu ne dai si noua??????? Report
April 3, 201214 yr comment_140699 Si dupa cum se vede, starnita putina trebuie sa fiu, ca orice mama, ca sa vorbesc de puiul meu de cioara ore in sir!Pai, din cate zici, eu cred ca ai si motive sa fii mandra de odrasla ta! Report
April 3, 201214 yr comment_140700 Multumesc frumos! Va aduc si desertul : o prajiturica de post cu nuci, nuca de cocos, merisor, stafide,dulceata de piersici.Saru' mana pentru masa! Buna tare prajiturica! O bucatica era pentru mine, da? Report
April 3, 201214 yr comment_140701 Buna dimineataFur si eu din bunatatiile lasate de Stella si fug la treabaAzi e ziua baiatului meu, implineste 20 de ani.De dimineata am vrut sa ii fac o poza da n-a fost chip sa stea la foto ca se grabea la servici.Asa ca am facut poza dupa tabloul facut anul trecut cand a terminat liceul. La multi ani feciorului! Report