Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Ia sa ma laud io cu bucatarasu' junior al fameliei.....

Ieri, sor-mea avea ceva cursuri asa ca m-am dus io sa-l pescuiesc pe junior de la gradinita. Merem bine-mersi la piata, sa luam ceva verdeturi, morcovi si ardei grasi (normal ca a capatat si el cate ceva pe-alaturea - un morcov, un mar....), apoi ne ducem acasa, sa facem rulada de "omeleta". Normal ca am avut ajutoare la spartul oualelor (le dadea de masa si apoi se chinuia usor sa le desfaca), la pusul smantanii in castron - si la curatatul lingurii, ca deh.... unii se mai si jertfesc pe altarul curateniei! :P.

Cand a venit randul mirodeniilor, am luat rasnita (cu baterii) si am presarat sare, apoi omuletu' a decretat: eu pun piper (desi nu-i zisesem / aratasem ca am si pentru piper rasnita de aia!!!!!!!). Normal ca l-am lasat sa butoneze, pana am cazut amandoi de acord ca e destul piper.

Iau dintr-un dulap cutiuta cu busuioc (strans de mama), i-l dau sa-l miroasa si apoi pun ceva firisoare in castron. Ma ridic, dau sa pun cutia inapoi in dulap, cand il aud ca ma itnreaba: da' oregano nu pui???? :D Normal ca am scos cutiuta cu oregano, i-am dat sa miroasa continutul si a decretat: da, e oregano!!!!!! :D

Am bagat mixerul in functiune, iar omuletu' m-a facut atenta: ai grija sa nu rastorni castronul!!!!!!!!!! :D

Mai departe, era ceva interesant la teveu si n-a mai vrut sa ma ajute la ornat. Da' a facut si asa destule.... :P

Normal ca nu prea mai avea rabdare si ma tot intreba: da' nu e gata "omeleta"???? :P Radea si jupanu' de mine, ca nu-i dau mancare omuletului!!!!

Asa de rea a fost omleta, ca aseara sor-mea a halit vreo 3-4 felii, jupanu' tot vreo 3 (da' de alea groase, faceau cat vreo 5-6 taiate normal), asa ca pentru azi la pranz am luat si eu ce-a ramas - cam vreo 3 felii, cat sa-mi tina si mie de-o foame vreo juma' de ora. Diseara parca vad ca tre' sa fac alta rulada! :D

Viitorul "artist culinar" vine tare din spate, bag seama...... :D

Ehe, he! Mai fata!! Asa da! Da ci baiet paine!

Buna ziua la Han!

Am aparut si eu pe aici! :P

Am incercat sa citesc din urma, insa nu prea am reusit.

Eu in week-end am fost cu sontul la Bacau, pana la urma, dar a fost foarte obositor. Ieri am stat aproape toata ziulica in pat, nu m-am simtit bine deloc, ameteala, dureri de cap, palpitatii, Of!

O zi buna si frumoasa va doresc!!! :D

Sanatate! Sper sa te simti mai bine :D

Eu in week-end am fost cu sontul la Bacau, pana la urma, dar a fost foarte obositor. Ieri am stat aproape toata ziulica in pat, nu m-am simtit bine deloc, ameteala, dureri de cap, palpitatii, Of!

Daniella, felicitari pentru kg. pierdute si tine-o tot asa! Inca putin si ti-am zis, defilam pe podium. Eu mai am 1 kg. si nu se lasa dus.

Dar de ce te-ai simtit rau Giorgi? de la ce sa fie ameteli si palpitatii? vreo fluctuatie de curent la corason (tensiune)?

Si la mine merge greu dupa prima saptamana, in 10 zile de abia am mai scapat de 1 kg si ala cu chiu cu vai. Pare ca trebuie sa tin mult si bine sa ma sap de 15 kg! ufff ce greu e, mai ales cand intru pe forum, mi se face o foame maxima!

Stim ca poti!! Nu te lasa!!

Ce de bunatati vad STELLA :pupic:

Da o zi buna...eu intre timp am varsat cana cu cafea fierbinte pe mine ,pe patura pe sofa...lichidul sa dus in tapiterie...deci ce fac??? Mama ei de viata cind intri in zona cu episoade de acestea....e naspa rau!!

Ca si faptul ca desi iau Mg dorm doar 4 ore

Ce fac cu canapeaua???????????

Chiar ca ai avut ceva ghinion in ultima vreme!

Relaxeaza-te papa ceva dulce :toothy9; Te bag si pe tine in cercul dulcineelor :hungry:

Pupici!

Pupicei si de la mine tie si celor doua zeite mici si blonde. :-*

Stii.....dupa zona asta cu evenimente'naspa' ma consolez spunind ca va venii una frumoasa(stii din ciclul'speranta crapa ultima' :lol:

:-h

Buna ziua la Han!

Am aparut si eu pe aici! :toothy9;

O zi buna si frumoasa va doresc!!! :hungry:

Sanatate! Sper sa te simti mai bine :pupic:

Georgiana mama dar un set de analize de ce nu faci?

Hai sanatate si un pup!

Daniella, felicitari pentru kg. pierdute si tine-o tot asa! Inca putin si ti-am zis, defilam pe podium. Eu mai am 1 kg. si nu se lasa dus.

Dar de ce te-ai simtit rau Giorgi? de la ce sa fie ameteli si palpitatii? vreo fluctuatie de curent la corason (tensiune)?

Si la mine merge greu dupa prima saptamana, in 10 zile de abia am mai scapat de 1 kg si ala cu chiu cu vai. Pare ca trebuie sa tin mult si bine sa ma sap de 15 kg! ufff ce greu e, mai ales cand intru pe forum, mi se face o foame maxima!

Cred ca s-a acumulat oboseala, poate sa fie si o carenta de vitamine si minerale, ca tot a venit primavara. Cu corasonul nu am nimic, ca l-am controlat si tensiunea o am mult prea mica si nici asa nu este bine, deci fara cafeaua de dimineata nu pot trai.

Multumesc pentru grija! Sanatate la toate hangitele!

Pai la tauroaice e si Maya, Cara ( Arcadia) si Giorgi parca, sa vina la apel. Felicitari la doamnele tauroaice

Si eu, si eu si sunt tare mandra de zodia asta si ma regasesc in ea in totalitate. Salut toate tauroaicele! :toothy9;

Pup si sa-ti traiasca tauroaica de 20 de anisori, ce varsta frumoasa! :hungry:

Neatza tuturor!!

O zi frumoasa si usoara! Eu cica m-am nascut miercuri asa ca de obicei imi poarta noroc.

Buna ziua la Han!

Sanatate multa si tie si celor dragi!

Ma simt mai bine astazi.

Buna ziua la Han!

Georgiana mama dar un set de analize de ce nu faci?

Hai sanatate si un pup!

Nu analize nu mi-am facut si din pacate nici nu am timp acum (din cauza serviciului), eventual dupa Paste.

Pup si eu dulce si multa sanatate si tie! :lol:

Buna dimineata la han!

Sanatate Giorgi, hai mai ca ai sigur ceva cu corasonul, iubesti si imprastii numai dragoste imprejurul tau! :toothy9;

Va urez o zi usoara, eu am inceput deja in forta, sper sa se mai domoleasca pe aici.

post-114-13335201192385_thumb.jpg

Neata, azi parca as bea si eu o cafea, ca sunt tare adormita.

La mine a fost o zi cam agitata ieri, azi cred ca va fi la fel, plus ca-mi vine nepotul din Germania in vizita, asa ca trebuie sa intru in ritm.

Va pup!

Buna dimineata la tot Hanul si la toate hangitele!

Astazi se anunta o zi frumoasa, cu mult soare. Si iar ma apuca dorul de duca, sa ma plimb intr-un parc in care de abia incep sa infloreasca copacii si florile isi scot capsorul gingas din pamant, sa ma plimb cu o barca care pluteste incet in josul apei si sa aud pasarelele cantand. Deja m-a apucat melancolia, nu este bine! :toothy9;

Va servesc cu ceva bun de dimineata!

post-88-13335205334621_thumb.jpg

post-88-13335205281333_thumb.jpg

post-88-13335205185256_thumb.jpg

post-88-13335205044658_thumb.jpg

Buna dimineata tuturor!

Am o zi mai "morcoveata" - tre' sa fac niste planuri (chipurile de vacanta), da' nu prea iese ce vreau eu. :-h

Am avea 2 optiuni, o scurta vacanta in mai si una lunga in august, cu cazarea asigurata in fiecare caz. Numa' ca intr-un ar fi vorba de-o zona mai aglomerata (desi nu-i o mare problema asta, cat perioada). In celalalt caz, ar fi vorba de-o zona in care transportu' ne cam pune probleme.... si n-am vrea sa mergem cu masina, iar acolo e cam incurcata situatia, nu prea sunt trenuri...... Tre' sa rumegam bine ce facem. Complicat si cu vacantele astea.

Poate nu mai merem nicaieri si stam acasa. :toothy9; Si-asa n-am colindat inca toata tara, ce ne tot gandim la vacante pe alte meleaguri?????? :hungry: Aaaaaaaaa, ca-i o oportunitate, ca am avea cazarea asigurata.... trag greu la cantar, e tare adevarat. Grea alegere. :pupic:

O zi frumoasa si lejera va doresc! :lol:

Buna dimineata la han!

Sanatate Giorgi, hai mai ca ai sigur ceva cu corasonul, iubesti si imprastii numai dragoste imprejurul tau! :hungry:

Va urez o zi usoara, eu am inceput deja in forta, sper sa se mai domoleasca pe aici.

Sanatate multa si tie! Da, iubesc, tot ce ma inconjoara, tot ce este frumos, natura, copiii, animale, cei dragi sufletului meu in care va includ si pe voi, hangitelor! :toothy9;

Buna dimineata tuturor!

Am o zi mai "morcoveata" - tre' sa fac niste planuri (chipurile de vacanta), da' nu prea iese ce vreau eu. :-h

Am avea 2 optiuni, o scurta vacanta in mai si una lunga in august, cu cazarea asigurata in fiecare caz. Numa' ca intr-un ar fi vorba de-o zona mai aglomerata (desi nu-i o mare problema asta, cat perioada). In celalalt caz, ar fi vorba de-o zona in care transportu' ne cam pune probleme.... si n-am vrea sa mergem cu masina, iar acolo e cam incurcata situatia, nu prea sunt trenuri...... Tre' sa rumegam bine ce facem. Complicat si cu vacantele astea.

Poate nu mai merem nicaieri si stam acasa. :toothy9; Si-asa n-am colindat inca toata tara, ce ne tot gandim la vacante pe alte meleaguri?????? :hungry: Aaaaaaaaa, ca-i o oportunitate, ca am avea cazarea asigurata.... trag greu la cantar, e tare adevarat. Grea alegere. :pupic:

O zi frumoasa si lejera va doresc! :lol:

Sunt sigura ca o sa gasiti voi o solutie si o sa alegeti ce este mai bine si ce va avantajeaza din toate punctele de vedere. Pupici si o zi minunata!

Foxy, faptul ca aveti cazarea conteaza mult zic eu (dar de ce nu vreti sa mergeti cu masina, e departe tare?)

Georgi, si pe mine m-apuca uneori primavara asa un dor de duca, dar azi la noi e urat si ploua, zici ca e toamna...

'neata lume https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

i feel good!!! ceea ce va doresc si voua :toothy9; nu e soare, dar e bine... eu am biciclit pe drum https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_bounce.gif

http://www.youtube.com/watch?v=u5HRzaOFhec

...Eu cica m-am nascut miercuri asa ca de obicei imi poarta noroc.

esti dintr-o zi cu Maia mea. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Sanatate Giorgi, hai mai ca ai sigur ceva cu corasonul, iubesti si imprastii numai dragoste imprejurul tau! :hungry:

ce frumos ai spus https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif

Giorgi, n-ai indulcit de dimineata :pupic:

Georgi, si pe mine m-apuca uneori primavara asa un dor de duca, dar azi la noi e urat si ploua, zici ca e toamna...

Bia, tu pe unde esti? poate ai spus si nu am retinut... eu te plasam pe la Brasov... :lol:

sa aveti o zi frumoasa, plina sau linistita, asa cum v-o doriti https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Bia, tu pe unde esti? poate ai spus si nu am retinut... eu te plasam pe la Brasov... :hungry:

N-ar fi fost rau pe unde m-ai plasat tu, dar sunt mai la nord, in Zalau (cand eram tineri :toothy9; , sotul meu, care e din Maramures, tot facea misto de mine si de Zalau, orasul unde statea lumea la coada la fantana arterziana cu bidoanele, ca sa-si ia apa de baut si zicea ca SJ vine de la sarman judet...dar s-a intors roata, ca a ajuns si el aici)

Venii si eu acum de la pestacol...sunt ko...si maine disde morgen scularea,ca am de facut alea alea...multe si marunte.

Daniella, Vale e pe 17 mai.

ah, mai cu inclinatii spre gemeni? e frati-miu pe 15 si am o verisoara pe 18.

eu si Any suntem fix la mijloc, tauri pur sange. Cand ne-am pus ceva in cap, nimeni nu ne mai scoate decat cu forcepsul, fie ca e vorba despre opinia/prietenia despre/cu o persoana, fie ca e vorba de altele .... :rolleyes:

desi si verisoara-mea din 18 e foarte determinata!

Venii si eu acum de la pestacol...sunt ko...si maine disde morgen scularea,ca am de facut alea alea...multe si marunte.

Daniella, Vale e pe 17 mai.

ah, mai cu inclinatii spre gemeni? e frati-miu pe 15 si am o verisoara pe 18.

eu si Any suntem fix la mijloc, tauri pur sange. Cand ne-am pus ceva in cap, nimeni nu ne mai scoate decat cu forcepsul, fie ca e vorba despre opinia/prietenia despre/cu o persoana, fie ca e vorba de altele .... :rolleyes:

desi si verisoara-mea din 18 e foarte determinata!

Daniella, eu sunt in aceeasi zi cu fratele tau, adica pe 15 mai.

Mi-e foame de mor, am mancat peste si ala nu tine de foame, pfoaaa si e unsprezece, cum naiba sa mananc la ora asta si daca nu, ce ma fac pana la ziua,mare dilema!

Pai sunt cele mai dulci ore de a savura orice mancare :rolleyes: :toothy9;

+1 e ora cand intru pe forum si mi se face o foame grava! uneori pot rezista supliciului, dar de multe ori ba :violent1:

Stim ca poti!! Nu te lasa!!

ma tin tare, Oana! sunt la momentul adevarului: ori e laie, ori balaie!? am de atins un target cu Giorgi, sa urcam pe podium si sa defilam la fashion show! :rolleyes:

Stii.....dupa zona asta cu evenimente'naspa' ma consolez spunind ca va venii una frumoasa (stii din ciclul'speranta crapa ultima' :violent1: :toothy9;

brava Carmen! Ai prins ideea! tine-o tot asa! Este deja o perioada frumoasa pentru tine! O zi minunata incepe chiar azi! :rolleyes: