September 4, 201214 yr comment_161959 Buna dimineata, frumoasa si printesa si mamitza si fain tortul.o zi relaxata, asa cum imi doresc si mie...azi nu mai alerg ca bezmetica...ma duc la piata sa iau cat mai mult busuiocsa fac monodoze de pesto la copila pentru la iarna .si sa vad daca mai gasesc vreo doi castraveti sa pun la murat. daca nu...asta este...oricum imi trimite fratello un borcan Report
September 4, 201214 yr comment_161973 Boni, pune mana si noteaza nu te-ai ramolit, se cheama doar ca esti mai relaxata.da, relaxată, adică aeriană. Las' că zic că-s îndrăgostită, chiar dacă vine toamna, nu primăvara Nu vreau să mă apuc să notez că atunci îmi iese de tot din cap şi trebuie tot timpul să-mi consult "notiţele". Aşa am păţit la birou, de când am primit agendă (bine, asta a fost acum mulţi ani) nu mai ţin minte ce şi cui am de făcut. Înainte ştiam exact cu cine am vorbit la tel. şi în ce problemă. La fel, cu nr. de tel., de când cu mobilul nu mai ştiu nici un număr pe de rost, nici măcar pe al soţului (poate totuşi îl ştiu dacă mă străduiesc), aşa că dacă rămân fără mobil sunt în aer. Aşa am constatat că dacă o informaţie o notez undeva, oricunde, mintea mea se "eliberează" total de acea informaţie. Nu-mi place deloc perspectiva de a fi dependentă de "notiţe". uf.... Si inca o poza iniante sa sufle in lumanaridraga de ea, cât e de încântată! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif ...ma duc la piata sa iau cat mai mult busuioc sa fac monodoze de pesto la copila pentru la iarna...stella, faci pesto şi îl congelezi? se păstrează bine? anul ăsta, cred că din cauza secetei, nu prea am găsit busuioc frunzos, da' poate totuşi am noroc şi pot să fac şi eu niţel pesto, că tare-i bun https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Bia, cum am zis şi ieri, sunt cu gândul la voi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif O zi frumoasă tuturor Report
September 4, 201214 yr comment_161976 Bia tin pumnii cu tot sufletul! Miti sa-ti traiasca carliontata blondina! Si La Multi Ani, Beatrice! Mi se pare mie sau avem multi copii in zodia fecioarei? Report
September 4, 201214 yr comment_161979 Neata si va multumesc mult de tot ca va ganditi la noi, sper sa fie ok, va spun eu ce si cum.Si Ale a mea e fecioara, e din 12 septembrie.Va pup pe toate! Report
September 4, 201214 yr comment_161981 Bia si tu ai o fecioara? Cred ca-i o lista lunga!Si toate fete?! Report
September 4, 201214 yr comment_161983 Bia si tu ai o fecioara? Cred ca-i o lista lunga!Si toate fete?! Da, o fecioara linistita si un raculet neastamparat. Report
September 4, 201214 yr comment_161984 hello, hello!in primul rand ganduri bune ptr Bianca and Co, sper sa nu fie nimic grav. Deci asa, Boni, nu vrei sa notezi nu-i de bine treaba asta?mie-mi place starea asta mai aeriana, mi se pare mult mai ok ptr creierul meu. Toata viata am dat in gat sa fac, sa dreg si-am constatat abia acum ca ptr mine n-a fost cel mai productiv lucru. Acum daca pot sa ma detasez de orice obligatie, cat de mica, daca pot delega o sarcina, oricare ar fi ea,ma simt mult mai bine. Sunt in priza doar atat cat sa nu fac gafe grave si sa nu trec drept iremediabila. Da, ma simt mai bine asa! Trebuie s-avem fun, nu? In rest, ma gandesc c-ar tb sa am grija ceva mai mult de sanatatea mea. Am auzit de niste nenorociri asa de grave (de sanantate) in preajma mea, ca m-au pus pe ganduri. Oameni tineri cu boli asa de grave...io-s si-oleac' di ipohondra ...azi ma duc la dr, mi-am facut programare. Pana la urma gasesc bani si timp sa fac de toate si ce-i mai important - neglijez. Vreau sa schimb treaba asta! Hai, numai bine s-aud de la voi! Report
September 4, 201214 yr comment_161986 Boni, da congelez in monoportii si se pastreaza perfect.Moatzulino, faci bine ca te *cauti*. mai bine prea precaut decat prea tarziu.si eu aud si ma ingrozesc de ce boli aud in jur. Report
September 4, 201214 yr comment_161988 Bia si tu ai o fecioara? Cred ca-i o lista lunga!Si toate fete?! Da, o fecioara linistita si un raculet neastamparat. Pe lista ma trec si eu cu o fecioara ,acum pe 6 septembrieMai am si un berbec ,da nu e incapatanat ,din fericire Report
September 4, 201214 yr comment_161989 Boni, da congelez in monoportii si se pastreaza perfect.mulţumesc frumos, aşa am să fac şi eu. Report
September 4, 201214 yr comment_161990 N-avem fiice, dar mamele se pun?? A fost pe 2 septembrie!Pana acum v-a stresat Pusa, acum e randul meu! M-am trezit azi dimineata ca dormeam cu picioarele bagate sub Veve ca sa-mi tina de cald! Si aveam si patura, azi imi caut sosetele ca nu le-am vazut din iunie! Report
September 4, 201214 yr comment_161994 N-avem fiice, dar mamele se pun?? A fost pe 2 septembrie! OOooo, sa-ti traiasca! Stella, Boni si eu am facut pesto ieri.Am primit de la sora mea un buchet extralarge de busuioc si mi-am bagat 9 monoportii de pesto la congelator. Report
September 4, 201214 yr comment_162009 Ma bag si eu in lista cu un ficior, ca sa stric lista lunga de fete, cu fecioara de ma-sa si cu fecioara de ma-sa lu' ma-sa. Se vede treaba ca la noi in famelie treburili rusinoase se faceau de sarbatori.. ca suntem cam multi tot asa unu' dupa altu in septembrie. Boni, m-am amuzat de relaxul tau si mi-am adus aminte cat de rau am avut eu mintea in traista acum in concediu in Ro. Pen'ca toata ziua era prin nisip, prin pamant dupa animale, alerga cu alti copchii... i-am scos infantului din dotare lantisorul de la gat. L-am pus in geanta. In cateva zile, cand dormea dodolotul langa mine, imi vine brusc in minte ca nu i-am mai vazut lantul la gat,ma uit.. nu-l avea. Il caut, intreb incoace incolo, zic la toata lumea.. ma agit, imi pare rau.. da' sa-mi aduc aminte ca i l-am pus eu cu mana mea in geanta la mine... nimic. Eram deja atata de dezamagita, caci anul asta cand am pierdut portofelul aveam in el lantisorul si bratarica lui de le-a primit la nastere de la bunici... L-am gasit in buzunarul gentii cand am ajuns deja in Italia, imi luasem gandul de la el... abia apoi am refacut eu filmul cum cu manuta mea i l-am luat de la gat.. da' s-ajung sa uit in halul asta.. n-as fi crezut. Va pupez fetili, eu mai intru sa va citesc cand am timp, scriu putin , muncesc de noapte si am creierul varza de oboseala. Report
September 4, 201214 yr comment_162023 Alinuta aurul are un prost obicei acela ca stie a se dosi f. bine imi amintesc,ca dupa nunta acum 8 ani eram mai slaba decat atunci cand mi-am cumparat verigheta (ca am vrut sa slabesc pt. nunta )asa ca intr-o zi eram la lucru si am simtit verigheta cum imi cade de pe deget,cu un gest reflex am parat cu genunchiul(ca am niste reflexe traznet ) astfel ca ea a capatat o traectorie' ciudata,nu mai reuseam sa dau de ea ,am mutat mobilele,am stat toata ziua in patru labe si cu fundul in sus parea ca se evaporase pur si simplu,ce crezi se infipsese daca pot sa spun asa intr-un top de hartie intr-un raft,deci felul cum statea mi-a dat de-a dreptul fiori ,daca asi mai vrea sa repet figura nu mi-ar mai reusi cred nici unu dintr-un milion de incercari,nici acum nu-mi explic cum a putut efectiv sa se infinga intr-un top de hartie (coli stivuite)de prca s-ar fi ridicat cu mana o parte din coli ar fi fost pusa verigheta acolo si apoi puse colile peste inapoi daca era vreun inelus nu ma agitam chiar asa, dar daca pierdeam verigheta chiar asi fi suferit f. mult pt. valoarea sentimentala pe care o are si ceea ce reprezint ea pt. mine ...Apoi intr-o zi tot de la munca in drum spre casa,am traversat strada in fuga pe zebra si am ridicat de jos un lantisor ponosit ,incalcit si dupa prostul meu obicei l-am indesat in poseta fara sa-i dau prea multa atentie,in poseta mea numa bunica nu-i asa ca multe zile el a stat incalcit peacolo,intr-o zi imi iau inima in dinti si fac ordine si curatenie generala in geanta,cand dau de ponositu' imi zic:''duoamne' Geany' parca esti bunitza' Jana ,ca numa' ea toate margicile de pe strada si toate tinichelele le aduna'',cand vad cheita marcata ,era din aur,l-am curatat frumos cu periuta si a inceput sa sclipeasca de numa,si acum il am si mi-e tare drag, sotul mi-a cumparat o inimioara (pietricica) pt. el Nu-i asa ca vb. mult?! Report
September 4, 201214 yr comment_162028 Ma bag si eu in lista cu un ficior, Ali, mi s-a parut mie ca avem multi bubuleti feciorelnici.Sa ne traiasca. Report
September 4, 201214 yr comment_162029 Nu-i asa ca vb. mult?! nope, ai putea chiar sa mai perseverezi! io am gasit la malul marii un cercel destul de mare, il purta valul. avea 3 grame si ceva. in acelasi an, in toamna am pierdut o bratara de 10 grame, la turci, la 2 zile dupa ce-o cumparasem. Doamne, si cat ma tocmisem cu turcu'! Report
September 4, 201214 yr comment_162032 Nu-i asa ca vb. mult?! nope, ai putea chiar sa mai perseverezi! io am gasit la malul marii un cercel destul de mare, il purta valul. avea 3 grame si ceva. in acelasi an, in toamna am pierdut o bratara de 10 grame, la turci, la 2 zile dupa ce-o cumparasem. Doamne, si cat ma tocmisem cu turcu'! Ha ha ! Moatzo' asi putea chiar sa mai perseverez dar probabil v-asi plictisi de moarte Aurul are ceva aparte al lui ,in privinta pierderilor (dar si cand e gasit) de multe ori e dea dreptul incredibil ...De exemplu cum ai gasit tu cercelul purtat de valuri si apoi ai pierdut bratara ... turcu' nu o fi fost tocmai multumit de tranzactie si o fi blestemat-o Alinuta ca de obicei am uitat ce voiam sa spun initial (mi se intampla f. des din pacate )la multi ani puiutului.Si la multi ani tuturor puiutilor! Report
September 4, 201214 yr comment_162041 multumesc din suflet de urari! va pupam pe toate si va intoarcem multiplicat urarile de bine atat doamnelor dragute si frumoase care s-au gandi la noi si ne-au adresat urari frumoase cat si copilasilor feciorelnici! printesa de Miti la multi ani! si mami si printesul sunteti foarte frumoase! LMA tuturor fecioarelor de sex feminin sau masculin dragi voua! eu am facut niste poze total nereusite de ziua fetii, ultimamente, in aceasta vara, am pierdut rabdarea, placerea si dorinta de a mai face foto... pt ca tati nu mai vrea sa il fac pe el responsabil, ma enerveaza si pe mine sa nu am cui delega sarcina cu surprins cadrele. picea in schimb e topita dupa "apalatu" si "pozi" ... asa ca in curand o sa intre de schimb noul fotograf de familie ... Dupa ce a dat tonul Izuk (poate au mai fost si altele, dar cum eu intru din 2 in 10 pe ea am vazut-o) cu tortul cu pisicile aristocrate si Beutzul a avut tort cu pissy din Aristocratele! poate maine o sa am 10 min sa descarc si sa micsorez ..., dar nu promit ..., ca imi promit mie de 3 luni si nu reusesc sa postez foto... sper totusi sa reusesc al un moment dat sa pun o selectie ca am o groaza totusi din vara astakoral, o sa-ti fac concurenta la dezbracatelea ... , dar daca trece vara, trebuie sa astept vara urmatoare sa ma mai despielegolez... Stella, ce inseamna monoportie cand e vorba de sos pesto (vreau sa zic cat se pune la o portie de paste? un borcanel de ala mic de papa de bebe)? eu am mancat o singura data la prietena mea din Bergamo pesto si nu m-a dat pe spate. Nu mai tin minte sigur, dar parca era cumparat la borcanel de suvenir din Liguria. Poate nu era produsul care trebuie ... Ar trebui sa il incerc facut in casa, asa-i? Moatzo, eu am gasit in 1997, in Italia, la "parcarea de carucioare de cumparaturi" cand iesi din supermarket, o bratara de 20 grame si 24 karate, de firma (Baraka). Am purtat-o mult timp, vreo 10 ani, apoi am renuntat la aur galben, in favoarea celui alb sau argint. La un moment dat in 2007 am pus-o iar si in cateva zile am pierdut-o, tocmai cand am fost la biserica, la moastele sf. Ciprian. Pe semne ...aveam o datorie de platit in cer ... In una din serile din jurul pierderii am cunoscut, si in anul urmator mi s-a hotarat soarta cu tati. In aceea perioada am avut destul de multe pierderi (un hot la serviciu a furat 60.000 eur - am recuperat; am pierdut telefonul cu valoroasa agenda, apoi portofelul). Si nu imi mai gasesc cerceii de botez... ii tineam intr-o cutiuta. Inca inainte de a placa din cuib de la mama nu i-am mai gasit. Pe 23 august Bea mica si-a pierdut si ea un cercel. S-a cainat micuta, punea mana la ureche si zicea: cecelusul. Pentru ca atunci cand am observat pierderea eram pe lac la Butimanu si ne uitam la lebede, eu i-am zis ca l-au mancat lebedele, pentru ca nu vrea sa stea in scaunelul de masina (da: asta e ultima nazbatie, trebuie sa ne luptam si plange de rupe cand o punem in scaunel). Apoi, 2 zile mititica punea mana la urechiuse si zicea: gatele (gastele) ... cecelusu'. Ne intalnim cu niste prieteni la mare, fiica lor de 7 ani merge la magazin si isi cumpara o pereche de cercei fantezie. Cand o vede a mea, pune capul pe umar cu o tristete incomensurabila si arata la urechiusele ei goale. S-a dus tat'su cu ea la magazin si i-a luat si ei cercei fantezie. Pfoai ce bucurie. Seara dau sa-i scot sa nu cocleasca urechile copilei. Cu chiu cu vai ma lasa, dar nu ma lasa sa ii pun pe noptiera: se culca cu ei in manuta.La 2 zile, gasim cercelul in curte, putin turtit ... Am fost asa de fericiti! Erau cerceii ei de la botez de la nsa-sa...asa de frumosi ...toata lumea le admira frumustea.Acum i-am pus in cutiuta sa ii dau cand o fi mai maricica, pt ca mereu se desfaceau si odata si odata tot era risc sa piarda unul...De atunci nu mai sta cu cerceii, acum a vazut ca se pot scoate ... si deci si-i scoate ... am plictisit destul! scuze de epistola lungaaa si telegrafica, dar nu mai sunt in stare de constructii complete... sper sa intuiti pe unde nu am fost clara ... Bia sanatate multa si tie si fetitei tale! sa aud de vesti bune! va pup si va imbratisez pe toate cu mult drag! multa sanatate si toate cele bune! PS: Eu ador caldura, soarele, vara si le suport bine. Urasc frigul, ceata, umezeala, ploaia, iarna, gerul! Pentru mine a fost o vara fantastic de frumoasa. E drept nu am munca de teren, mai rar trebuie sa ma deplasez siua, iar la orele la care intru si ies de la birou nu era chiar dogoare. La AC nu a fost greu de suportat. La short-weekendurile noastre la mare/munte am prins mereu vanticel, racoare. NU VREAU SA SE TERMINE VARA! SA TINA SEPTEMBRIE INCA 6 LUNI, pana la primavara -))) pup U and love U all!Asta o fi ultimul we de mare ... vedem ... see U soon! Report
September 5, 201214 yr comment_162060 hello, hello!ce dimineata frumoasa! Dani, lume noua! ai mai scapat din trebi?aud si eu pe cineva care plange dupa vara asta grea, in jurul meu toata lumea se bucura de racoarea acestui inceput de toamna.Vezi ca daca Bea renunta la cercei, i se astupa piercingu'. La astia mici, f repede. O zi buna va urez! Report
September 5, 201214 yr comment_162061 Vezi daca nu ma iubesti si eu m-am plans ieri ca mi-a fost frig la picioare cand m-am trezit, ca trebuie sa-mi caut sosetele! O zi buna tuturor! Report
September 5, 201214 yr comment_162063 Neata la han!Si eu iubesc vara si caldura si-mi pare inotdeauna prea scurta, da-i drept ca la noi n-au fost temperaturi chiar-chiar asa de mari.Noi am fost ieri, a fost relativ ok, in sensul ca Ale are o usoara scolioza, nu ne-a dat corset (deocamdata), doar sa aiba grija la pozitie, sa faca inot, sa nu mai mearga la tenis (aici e suparare mare), sa faca dansuri (asta iar nu-i prea convine) si mai vedem peste 6 luni cum e.La mine, astept niste rezultate saptamana viitoare si in functie de ele vedem ce e de facut (ma cam stresez, dar sper sa fie bine).Am dat si raportul, va multumesc pentru gandurile bune, imi sunteti tare dragi si ma bucur ca va am aproape.Dani, sper sa reusesti totusi sa pui niste poze, ca mi-e dor sa va vad. Report
September 5, 201214 yr comment_162064 Bia, nu te mai stresa, orice-ar fi e bine sa stii exact si e rezolvabil.Fi-miu a avut o colega de gimnaziu care-a purtat corset si pana la urma s-a operat. Stam in aceeasi scara si fi-miu se ducea la pranz, cand plecau la scoala, si-o ajuta sa se-ncalte si-i lega sireturile. Acum e o domnisoara f frumoasa, cu tinuta semeata, si-a terminat ase-u'. Report
September 5, 201214 yr comment_162065 Ma bucur ca nu i-a dat corset, dar adevarul este ca tenisul nu-i face bine deloc! Va trebui sa-i treaca supararea cumva!Dar nu prea pricep ce e cu dansurile, imi poate explica cineva?! Report
September 5, 201214 yr comment_162066 Hello la lume. Dani, stam aici cuminti si asteptam poze cu miss&mamitza ei.Monodoza ( ca pentru fiimea , care mananca minim 2 farfurii de paste e o lingura de supa mare cu varf)altfel pun in cutii de philly ( branza cremoasa) si aia e portia pentru 3-4 persoane.Mie pesto-ul din comert mi se pare oribil ( scuze). prefer home made...stiu ce pun in el , si oricum fiimea s-a invatat cu ce e de casa .cand fierb pastele iau o canutza (depinde de cantitatea de pesto si paste) din apa care fierbe, si vars peste pesto, impreuna cu o bucata de unt. invart sa se omogenizeze bine, apoi vars pastele fierte al dente, scurse de apa. amestec et voilà.Si mie imi place mai mult vara ca iarna , marea ca muntele etc etc .aici e deja frigutz, de fapt o vreme ciudata( a nins in munti) dar au anuntat ca se face mai frumos spre wend.Bia, curaj domnitei tale la dansuri si inot , si tu nu te mai angoasa ; cum zice moatza orice e rezolvabil, inutil sa adaugi stress inutil.Coffi, si eu pun sosete iarna cand dorm , cu toate ca merge caldura.o zi faina la tot hanul Report
September 5, 201214 yr comment_162067 Buna Dimineata,Va multumim tuturor pentru urari!Dany bine ai revenit si asteptam poze cu Beuta! Din pacate si Diana a pierdut pana acum 2 perechi de cercelusi, dar nu i-am mai gasit. Acum am lasat-o fara cercelusi, o sa ii pun cand va mai creste.Bia va doresc multa sanatate la amandoua! O zi buna! Report