Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Ioana, cum ai facut mancarica de naut?

am sa scriu reteta

Depinde caca faci o bucata sau doua.

Sti ca din repezeala, da m-a distrat tare mult :biggrin:

Eu azi crumble de morcovi cu lapte de cocos si fistic

Ce ai tu in oala e bun , dar eu vreau oala ta, doamne ce imi plac oalele astea dar la mine in Brasov nu am vazut pe nicaieri

Am gatit si eu in seara asta ficat de pui cu mamaliga si cartofi prajiti , smantana, castraveti murati, dar am uitat sa fac si poze, foamea mare :violent6:

Ioana, cum ai facut mancarica de naut?

am sa scriu reteta

Depinde caca faci o bucata sau doua.

si mie-mi plac la nebunie si mai vreau si alte culori

Sti ca din repezeala, da m-a distrat tare mult :71:

Eu azi crumble de morcovi cu lapte de cocos si fistic

Ce ai tu in oala e bun , dar eu vreau oala ta, doamne ce imi plac oalele astea dar la mine in Brasov nu am vazut pe nicaieri

Am gatit si eu in seara asta ficat de pui cu mamaliga si cartofi prajiti , smantana, castraveti murati, dar am uitat sa fac si poze, foamea mare :violent6:

Falafel (Sihab), reteta lui Elena-Antony cu care nu dau gres niciodata. Eu am papat 2 cu iaurt, barbate-miu a infulecat restul. O parte la ciorba si o parte cu sos de rosii. :biggrin:

post-97-13324510410073_thumb.jpg

mi-ai dat o idee ca n-am mai facut de mult si mai am niste naut

Cascaval pane sote de mazare si salata.

Geany, cum faci soteul de mazare? si mazarea cu sos alb? le-am tot vazut la tine si am tot vrut sa te inreb!

dar cum faci cascavalul pane de se lipeste asa bine pesmetul???

Cascaval pane sote de mazare si salata.

Geany, cum faci soteul de mazare? si mazarea cu sos alb? le-am tot vazut la tine si am tot vrut sa te inreb!

dar cum faci cascavalul pane de se lipeste asa bine pesmetul???

Uite aici vb. cu Antza si cam asa fac si eu https://forum.artaculinara.ro/topic/1351-chiftea-giganta-cu-mazare-si-ciuperci/

Si chiar aici pe pagina anterioara i-am zis lui Giorgiana despre cascavalul pane...https://forum.artaculinara.ro/topic/40-ce-ati-gatit-astazi/page__st__5080 :biggrin: :-*

Fetelor, tare mi-ar placea sa pun si eu poze, asa simple cum sunt, gatesc si eu. Mi-am rupt o unghie de la jumatate, e numai carne vie, asa ca elanul meu creator s-a topit la soare. Va invidiez ca puteti sa gatiti linistite.

Lasa ca eu sunt campioana la taiat degete cu cutitele... pana si fetele mele au ajuns sa-mi zica atunci cand ma vad cu cutitul in mana sa fiu atenta sa nu ma tai. Rau am mai ajuns!

Compatimesc la durerea domniei voastre. Ai grija sa nu se infecteze. :-*

Ia de aici niste fäsui pestrite cu carnat, salata de varza si paine proaspata. Poate-ti mai trece.

Ce pofticios arata. M-ai intors inapoi de la planul meu. Am inmuiat deja ceva fasole alba, si azi o fierb. As fi vrut sa o fac facaluita cu ceapa prajita deasupra, doar ca acum mi-e pofta de fasole cu carnat.

Asa ca ma duc sa-mi cumpar carnati.

Falafel (Sihab), reteta lui Elena-Antony cu care nu dau gres niciodata. Eu am papat 2 cu iaurt, barbate-miu a infulecat restul. O parte la ciorba si o parte cu sos de rosii. :biggrin:

Bine ca mi-ai adus aminte... intr-un timp faceam mai mereu falafel. Am cam uitat de el. Trecem in meniul de saptamana aviatoare.

Fetelor, tare mi-ar placea sa pun si eu poze, asa simple cum sunt, gatesc si eu. Mi-am rupt o unghie de la jumatate, e numai carne vie, asa ca elanul meu creator s-a topit la soare. Va invidiez ca puteti sa gatiti linistite.

Lasa, ca io am ramas fara amprenta de la des'tu' mare de la mana dreapta.... si io mi-s dreptace.... :crying:

Am scos o tava din cuptorul incins, dar din neatentie n-am impaturit prosopul prea bine.... si m-am ars. Urat... :crying: S-a facut si-o basicuta, s-a si spart basicuta... s-a desprins si pielea ce era, acu' astept sa se refaca amprenta. :crying:

E momentu' potrivit sa dau vreo spargere...... :crying:

Lasa ca eu sunt campioana la taiat degete cu cutitele... pana si fetele mele au ajuns sa-mi zica atunci cand ma vad cu cutitul in mana sa fiu atenta sa nu ma tai. Rau am mai ajuns!

Compatimesc la durerea domniei voastre. Ai grija sa nu se infecteze. :crying:

In vara lu' 2008, am avut vreo 4-5 saptamani, in care era MUSAI sa umblu cu cel putin un dest' bandajat. Faceam ce faceam si-mi scapam cutitu' in vreun dest'. Si nu, nu in acelasi dest'... Le luam rand pe sir, intr-o ordine complet aleatorie,. sa fie surpriza! :crying:

Lili, gasesti in Brintex, printre "chioastele" de acolo e un magazin de casnice, au de la mici la mari .Toate culorile.I-am luat eu lui mama.

Daca nu, le-am vazut la Universal la ultimul etaj, tot la un raion de casnice, aceasi marca cu vro 4-5 lei mai scumpe.Ca deh sunt de la Universal. :crying:

O intreb pe sora-mea cum se chema ala din Brintex, eu nu-mi aduc aminte.

Lili, gasesti in Brintex, printre "chioastele" de acolo e un magazin de casnice, au de la mici la mari .Toate culorile.I-am luat eu lui mama.

Daca nu, le-am vazut la Universal la ultimul etaj, tot la un raion de casnice, aceasi marca cu vro 4-5 lei mai scumpe.Ca deh sunt de la Universal. :crying:

O intreb pe sora-mea cum se chema ala din Brintex, eu nu-mi aduc aminte.

Hai ca va spun eu!

Magazinul din Brintex se numeste Albif si in Universal la ultimul etaj e aceeasi marfa de la Brintex, ca tot Albif este.Eu am luat diferite maruntisuri de pe acolo,gen cani,curatitoare de cartofi etc.Au multe lucruri frumoase pentru bucatarie si diferenta de pret nu este mare !

mi-ai dat o idee ca n-am mai facut de mult si mai am niste naut

Ioana eu voi face naut indian saptamana ce vine. Cu carne de vita. Sper sa nu citeasca pe aici vreun indian hindu. :)

Bine ca mi-ai adus aminte... intr-un timp faceam mai mereu falafel. Am cam uitat de el. Trecem in meniul de saptamana aviatoare.

E foarte bun si e Monti daca faci cu faina integrala. Eu pun 2 linguri la o cana de naut inmuiat. De fapt respect intocmai reteta Elenei-Antony. Era programat sa-l mancam cu salata de vinete insa mi s-a ars rezistenta de la gratarul electric :floare: si a trebuit sa improvizez rapid ceva sos pentru barbate-miu.

Hai ca va spun eu!

Magazinul din Brintex se numeste Albif si in Universal la ultimul etaj e aceeasi marfa de la Brintex, ca tot Albif este.Eu am luat diferite maruntisuri de pe acolo,gen cani,curatitoare de cartofi etc.Au multe lucruri frumoase pentru bucatarie si diferenta de pret nu este mare !

Exact Albif!Multumesc Carmina, imi venea pe limba Altex.

De aia recomand Brintwx-ul, chiar daca au aceasi marfa, au alte preturi.

M-am pacalit eu, acu 2 ani.Acu ma duc la Brintex.

Si eu am luat o gramada de lucrusoare pentru bucatarie.

Lasa, ca io am ramas fara amprenta de la des'tu' mare de la mana dreapta.... si io mi-s dreptace.... :floare:

Am scos o tava din cuptorul incins, dar din neatentie n-am impaturit prosopul prea bine.... si m-am ars. Urat... :) S-a facut si-o basicuta, s-a si spart basicuta... s-a desprins si pielea ce era, acu' astept sa se refaca amprenta. :)

E momentu' potrivit sa dau vreo spargere...... :)

Sunt de coma, nimeni nu vrea nici macar sa se uite, sunt uluiti de creatia mea! O sa-mi schimb azi pansamentul, ce spalat, ce gatit, zici ca sunt in alt film, mi-e greu si sa tin o cana in mana fara protectia unghiei.

Lasa, ca io am ramas fara amprenta de la des'tu' mare de la mana dreapta.... si io mi-s dreptace.... :floare:

Am scos o tava din cuptorul incins, dar din neatentie n-am impaturit prosopul prea bine.... si m-am ars. Urat... :) S-a facut si-o basicuta, s-a si spart basicuta... s-a desprins si pielea ce era, acu' astept sa se refaca amprenta. :)

E momentu' potrivit sa dau vreo spargere...... :)

Sunt de coma, nimeni nu vrea nici macar sa se uite, sunt uluiti de creatia mea! O sa-mi schimb azi pansamentul, ce spalat, ce gatit, zici ca sunt in alt film, mi-e greu si sa tin o cana in mana fara protectia unghiei.

Of, ce rau este cand ti se rupe asa unghia si cand te arzi si faci basicuta, am trecut de multe ori prin asta si ma simteam cumva ciunga. Dar trece si asta! Pupici la fete!

Edit: mamita mea spune: "ca altfel nu esti o adevarata gospodina".

Imi pare rau pentru accidentul zerdei, eu rezolv totul cu tinctura de propolis home-made.

La noi, astazi( vineri) cum altfel, decat cu fasui...si muraturi simple ca multe mai sunt in butoi!

post-1400-13325091149191_thumb.jpg

post-1400-13325092384802_thumb.jpg

N-ar mai fi asa multe daca ne-am intalni! Stii cum sunt ciocolatoasele?? asa sunt eu la muraturi!!

Edit ca n-are sens un alt post, a trebuit sa trec prin doua relatii serioase ca sa pun marar in fasole, la mine acasa nu se punea, dar daca lor le place, imi place si mie, mie oricum imi plac toate ierburile. Dar nu m-as fi gandit decat poate daca vedeam la voi.

N-ar mai fi asa multe daca ne-am intalni! Stii cum sunt ciocolatoasele?? asa sunt eu la muraturi!!

Edit ca n-are sens un alt post, a trebuit sa trec prin doua relatii serioase ca sa pun marar in fasole, la mine acasa nu se punea, dar daca lor le place, imi place si mie, mie oricum imi plac toate ierburile. Dar nu m-as fi gandit decat poate daca vedeam la voi.

Restul lumii din familie mananca fasolea cu patrunjel, eu cu marar, stii tu, de gustibus!

Cat despre muraturi, e usor de trimis un pachet la Bucuresti, ajunge in doua ore!

Zerda, pupici si refacere usora, stiu cum e, eu m avut degetul mare de la mana dreapta aproape decapitat cand eram in liceu.e tare naspa.brr

Azi e vineri asa ca de post.Praz cu masline

post-479-13325166554641_thumb.jpg

Any, cum ai facut anghinarea cu smantana.Stii ca eu le ador! :thumleft:

Si mai vreau sa stiu de la Geluza cum face tinctura de propolis! :thumleft:

Serios, iti place si tie anghinarea cu smantana :occasion14: ?

Cureti anghinarea, o tai in 4, o pui la fiert in apa clocotita 10 minute.

O scurgi de apa si o pui intr-o tigaie cu unt si o lasi 15 minute. Mai adaugi apa daca cere.

Pui smantana (eu cand am pun cu gust de ciuperci ca merge de minune) , sare, piper si lasi pana scade la jumatate. Gata.