February 18, 201214 yr comment_130818 Io azi capellini cu ...äh, heilbiutt crocant si sos de vin alb: Report
February 18, 201214 yr comment_130849 Cod prajit, dat prin faina de porumb, l-am mancat cu mamaligutza, mujdei de usturoi si muraturi.asa pofta imi facuse Koral ca nu stiam cand sa apuc sa fac si eu cu mujdei Ioana, am si eu niste faina de porumb si am incercat o mamaliga, dar a iesit ca un piureu. Se poate folosi la snitele, ca habar nu aveam ce sa fac cu ea... ? Tu la ce o mai folosesti in afara de peste prajit? Report
February 18, 201214 yr comment_130850 Io azi capellini cu ...äh, heilbiutt crocant si sos de vin alb: la noi capellinii sunt niste pesti mici, un pic mai mari decat hamsia, cu burta mare si rotunda, plina de icre portocalii, marunte . la tine parca-i altceva Report
February 18, 201214 yr comment_130853 cred ca sunt pastele Moatza, capellini (in traducere ar fi -.... subtiri ca firele de par ... cred ). Intr-adevar la noi capelini sunt niste fatze mici. In schimb halibutul e un peste bun, pacat ca nu e suf. de proaspat la noi. Am luat o data "proaspat" si a ajuns la cos ... mirosea cand l.am desfacut acs ... . Efectiv nu mai stiu cum sa o mai dau sa prepar si eu un peste bun acasa, ca am luat frica ... nu-s proaspeti deloc ... Report
February 18, 201214 yr comment_130857 cred ca sunt pastele Moatza, a, da! stiam de paste, da' cum n-am deloc aplecare spre ele...ea a zis heilbiutt si nu m-a dus gandul la halibut. de fapt, drept sa zic, eu nu citesc pana la sfarsit cuvintele nemtzesti Report
February 18, 201214 yr comment_130863 Moatza, da, de paste era vorba. Cred ca am pregatit masa azi in jumate de ora. Imi plac pastele astea ca in 3-4 minute is gata. Daniella, halibutul miroase de felul lui mai puternic. Daca insa carnea nu este ferma cand o apesi cu degetul ci moale si mucoasa, nu e alba, atunci pestele nu e proaspat. In rest, daca il prajest, chiar daca miroase mai puternic, are un gust foarte placut. Report
February 19, 201214 yr comment_130903 Heilbutt = Cambula, nu? Sau evitati numele românesc pentru ca se preteaza la cimilituri? Report
February 19, 201214 yr comment_130928 Io azi capellini cu ...äh, heilbiutt crocant si sos de vin alb: la noi capellinii sunt niste pesti mici, un pic mai mari decat hamsia, cu burta mare si rotunda, plina de icre portocalii, marunte . la tine parca-i altceva Se fac trei ani de cand nu am mai gasit la noi capelin (peshtiolinii ) de care facea Moatza vorbire. Inainte vreme, gaseam si proaspeti si congelati.Acum, canci ! Report
February 19, 201214 yr comment_130935 Heilbutt = Cambula, nu? Sau evitati numele românesc pentru ca se preteaza la cimilituri? Despre asta canta si sir Peter Ustinov: http://www.youtube.com/watch?v=oW8Ol7mG6w0 Report
February 19, 201214 yr comment_130941 ...Despre asta canta si sir Peter Ustinov: Da, da, da! Si în engleza da bine. Report
February 20, 201214 yr comment_131195 Blackened European sea bass sau lup de mare (spigola) în stil cajun Am topit 10g de unt in microwave, am tăvălit peştele prin el pînă s-a acoperit de unt pe toate părţile, după care l-am tîrît prin codimentele cajune. Frigerea am făcut-o într-o tigaie de aluminiu turnat, încinsă, fără alt adaus de grăsime. In 5 minute a fost gata. Pielea e crocantă iar condimentele s-au amestecat cu lactatele din unt şi s-au lipit de peşte ca o crustă. Delicios. Report
February 20, 201214 yr comment_131197 Se fac trei ani de cand nu am mai gasit la noi capelin (peshtiolinii ) de care facea Moatza vorbire. Inainte vreme, gaseam si proaspeti si congelati.Acum, canci ! ai dreptate! nici nu mi-am dat seama ca n-am mai vazut cam de demult Dex, eu am facut ieri crap, dupa aceeasi metoda. Numa' ca langa, fu o mamaliga si niste usturoaie, vad ca tu continui dextoxu'. Brava, esti la revenire, nu? Report
February 20, 201214 yr comment_131202 esti la revenire, nu? yep, sunt in a doua săptămînă de revenire Report
February 20, 201214 yr comment_131263 Blackened European sea bass sau lup de mare (spigola) în stil cajun la imbietoarele retete de peste pe care le postezi folosesti intotdeauna peste proaspat? multumesc anticipat Report
February 20, 201214 yr comment_131311 esti la revenire, nu? yep, sunt in a doua săptămînă de revenire Arata prea bine!!! in a doua saptamana de revenire ai voie unt si prajeala ? Sper sa raportezi si saptamana asta inca 1 kg pierdut Report
February 21, 201214 yr comment_131321 folosesti intotdeauna peste proaspat? nope, depinde de dispoziţie. întotdeauna am in congelator cel puţin un fel de peşte iar cînd am chef de proaspăt, mă duc la piaţa de peşte. spigola de exemplu era importată din turcia şi era congelată dani, ţi-am răspuns la detox Report
February 22, 201214 yr comment_131652 Rulouri de ton cu bacon; sunt excelente alaturi de o garnitura de salata verde. Report
February 27, 201214 yr comment_132463 Anchoas proaspete la cuptor servite pe cubulete de Panissa, facuta la cuptor.Spray-ata cu ulei si 10 minute sub gill.La fel de buna ca cea prajita. Report
February 27, 201214 yr comment_132614 Paella. Am uitat mazarea. Mi-am dat seama cand puneam deja in farfurii. Report
February 28, 201214 yr comment_132660 Ela , olalalà asta da paella!!! stiu ca ai mai postat-o, dar oare ai dat si reteta ta ? Report
February 28, 201214 yr comment_132677 Ela de cate ori te vad la "peste", imi zic: iar vad o paella de milioane, asa cum mie nu o sa-mi iasa niciodata. Report
February 28, 201214 yr Author comment_132872 In schimb pentru mine daca Ela mai posteaza inca citeva poze cu paella n-o sa mai pot rezista si o sa o fac Eu in seara asta pollack din Alaska, decongelat, pus in tava unsa cu ulei si deasupra ridichi mari de-astea de iarna si gulii inabusite in tigaie inainte cu citeva masline, apoi tava la cuptor. Report
February 29, 201214 yr comment_133029 Ela , olalalà asta da paella!!! stiu ca ai mai postat-o, dar oare ai dat si reteta ta ? Am explicat aici cum o fac eu. Am scris acolo si de rosii, dar nu pun mereu, iar fructele de mare le pun spre sfarsit, cand e aproape gata paella (inainte le puneam mai devreme si parca ieseau mai gumati calamarii). Ela de cate ori te vad la "peste", imi zic: iar vad o paella de milioane, asa cum mie nu o sa-mi iasa niciodata. Asa gandeam si eu la inceput, ca n-o sa-mi iasa paella niciodata si cumparam mereu, pana am incercat o data si mi-am dat seama ca nu e asa complicat cum credeam. In schimb pentru mine daca Ela mai posteaza inca citeva poze cu paella n-o sa mai pot rezista si o sa o fac Eu in seara asta pollack din Alaska, decongelat, pus in tava unsa cu ulei si deasupra ridichi mari de-astea de iarna si gulii inabusite in tigaie inainte cu citeva masline, apoi tava la cuptor. Am sa tot postez paella pana am s-o vad si pe-a ta. Si ca sa nu spuneti ca vin numai cu paella, va arat si ce-am gatit ieri (n-a mers netul ieri, de asta vin abia acum): sardine umplute cu ceapa cu sos de mustar si cartofi sarladaise (reteta de la Maya, care o are de la Alexandru. Eu va multumesc amandurora ca-s foarte buni ) Report