February 27, 201511 yr comment_226390 Si cum le faceau? aaaa si azi mincam una si am coborit mina sa fac nu stiu ce si mi-a furat Puffy bucatica din mina Report
February 28, 201511 yr comment_226396 Si cum le faceau? aaaa si azi mincam una si am coborit mina sa fac nu stiu ce si mi-a furat Puffy bucatica din mina Eu "mis" banateanca si la ai mei acasa se fac destul de des pogacele pe timpul iernii.Mama mea toaca jumarile la masina de tocat carne si cu pasta asta unge aluatul bine intins apoi il impacheteaza ca pe aluatul frantuzesc. Il lasa la odihnit un pic apoi il intinde cu sucitorul si taie pogacelele cu forme rotunde (neaparat ).Din cate stiu, n-a pus niciodata branza.Aluatul precum si restul etapelor sunt asa cum le-a descris Peter. p.s. Puffy e norocoasa, a avut parte de o pogacea buna. Report
February 28, 201511 yr comment_226397 Si cum le faceau? aaaa si azi mincam una si am coborit mina sa fac nu stiu ce si mi-a furat Puffy bucatica din mina Eu "mis" banateanca si la ai mei acasa se fac destul de des pogacele pe timpul iernii.Mama mea toaca jumarile la masina de tocat carne si cu pasta asta unge aluatul bine intins apoi il impacheteaza ca pe aluatul frantuzesc. Il lasa la odihnit un pic apoi il intinde cu sucitorul si taie pogacelele cu forme rotunde (neaparat ).Din cate stiu, n-a pus niciodata branza.Aluatul precum si restul etapelor sunt asa cum le-a descris Peter. Da, da asa se facea. "Banateanca" are dreptate. Peter Report
February 28, 201511 yr comment_226403 Multumesc, o sa incerc sa-l fac cit mai maruntel in Thermomix data viitoare ca masina de carne tre s-o dau jos s-o curat inainte si dupa, imi piere tot cheful Report
March 1, 201511 yr comment_226420 De data asta am facut altfel.Jumerele si Feta mixate in blender. Framintat totul in masina de paine. Intins cu sucitorul. Decupate si asa pe hartie de copt lasate 1 ora la crescut.Bune rau si asa. Peter Report
March 1, 201511 yr comment_226422 Deci n-ai mai intins aluatul si indoit si iar intins? Ai pus jumerele si feta in aluat?Si eu am mixat kaiserul si s-a intins mai frumos, acu sunt la crescut in tava. Report
March 1, 201511 yr comment_226429 Deci n-ai mai intins aluatul si indoit si iar intins? Ai pus jumerele si feta in aluat?Si eu am mixat kaiserul si s-a intins mai frumos, acu sunt la crescut in tava. Si ! Report
March 1, 201511 yr comment_226432 Cu sugestia lui Ria pina si Marco a zis ca-s bune. Peter nu ne arati cum arata in varianta asta? Report
March 1, 201511 yr comment_226435 Awww! Ce bine arata! Mai, da' nu va mai astamparati voi doi cu pogacile Mi-ati trezit amintiri, acum tre sa le fac si eu. Report
March 2, 201511 yr comment_226460 Reteta originala Otilia G:ALUAT:500 g faina20 g drojdie proaspata250 ml apa calduta4 linguri ulei (sau 4 linguri de untura)1 lingura sare1 lingurita zahar.Peter, tu ai pus o lingura de sare si o lingurita de zahar? ca acu vad ca asa e scris in retetaEu nici nu mi-am dat seama pina acu cind traduceam reteta pentru blog, eu am pus asa cum fac mereu la cantitatea asta de faina si apa o lingura de zahar si o lingurita de sare, de fapt masor cu "lingura" masinii de piine Report
March 2, 201511 yr comment_226478 Reteta originala Otilia G:ALUAT:500 g faina20 g drojdie proaspata250 ml apa calduta4 linguri ulei (sau 4 linguri de untura)1 lingura sare1 lingurita zahar.Peter, tu ai pus o lingura de sare si o lingurita de zahar? ca acu vad ca asa e scris in retetaEu nici nu mi-am dat seama pina acu cind traduceam reteta pentru blog, eu am pus asa cum fac mereu la cantitatea asta de faina si apa o lingura de zahar si o lingurita de sare, de fapt masor cu "lingura" masinii de piine Otilia in reteta ei originala a scris 1 lingura de sare.O lingurita buna pun cind am Feta. Cum brinza de burduf cred ca nu este sarata ca Feta, ar merge mai multa sare decit1 lingurita... Peter Report
March 2, 201511 yr comment_226479 Nu stiu, mi-e teama sa nu fie prea sarate. Acu poate depinde si cita brinza se pune.Eu ramin la proportia mea clasica, interesant e pliatul si jumerele/brinza, la urma urmei fiecare poate face aluatul pe care il doreste. Report
March 11, 201511 yr comment_226742 Paine cu tarate diverse (cand raman putine in plicul lor le pun la gramada intr-o cutie si le articulez in paine) pupicei, miha Report
March 28, 201511 yr comment_227361 Paine cu in, tarate de psyllium si fulgi de ovaz: pupicei, miha Report
April 28, 201511 yr comment_228297 In weekend am facut burgers si am testat o reteta noua de chifle. Misto rezultatul, chiflele pufoase si foarte moi, cum trebuie sa fie cele de burgeri. Un pic cam dulceag gustul dar data viitoare voi pune mai putina miere. Edit, am uitat sa atasez poza... Report
April 29, 201511 yr comment_228323 Azi paine artizanala cu o crusta de seminte de floare soarelui si tarate de grau. Foarte crocanta si gustoasa. Report
April 29, 201511 yr comment_228326 Azi paine artizanala cu o crusta de seminte de floare soarelui si tarate de grau. Foarte crocanta si gustoasa. Arata faina de tot. Ceva special, sau reteta de paine artizanala cum o stim noi? Report
April 29, 201511 yr comment_228327 Arata faina de tot. Ceva special, sau reteta de paine artizanala cum o stim noi? Peter, nu stiu sigur cum o stii tu . Eu reteta am gasit-o pe net, in englezeste deci nu o am de pe culinar. Apa, faina, sare si drojdie uscata, lasat cel putin 12 ore la dospit apoi mai lasat inca vreo ora si ceva in prosop. De data asta, inainte sa o pun pe prosop am presarat din abundenta tarate de grau si mieji de floarea soarelui care au venit deasupra si s-au copt minunat cand am pus-o in cratita. Coptul, clasic, cu capac la 230C juma de ora si fara capac 15 minute. Asa o stii si tu? Report
April 30, 201511 yr comment_228357 In weekend am facut burgers si am testat o reteta noua de chifle. Misto rezultatul, chiflele pufoase si foarte moi, cum trebuie sa fie cele de burgeri. Un pic cam dulceag gustul dar data viitoare voi pune mai putina miere.Ti-au ramas si a doua zi, ramin moi sau le-ai pus in punga?Cind ai timp scrii reteta? Report
April 30, 201511 yr comment_228367 Ti-au ramas si a doua zi, ramin moi sau le-ai pus in punga?Cind ai timp scrii reteta? Mi-au ramas destule. Mi-au iesit 12 dar destul de mari, eu din una m-am saturat. Am lasat si pe a doua zi, puse intr-o punga de hartie si am si congelat. Au ramas pufoase si moi. Cele congelate nu am folosit inca dar nu vad de ce sa nu fie bune si ele. Din pacate, eu reteta o am de pe un blog canadian si masurile sunt in cups. Eu am si instrumente de masurat specifice pentru retete americane, asa ca niciodata nu adaptez la grame. Reteta e extrem de simpla dar e mai mult tehnica. Daca am voie pot pune si link-ul de pe blogul respectivei care are si un filmulet cu procesul. Ingrediente uscate:8 cups faina2 linguri sare2 linguri zahar2 linguri drojdie uscata - eu am folosit 2 pacheteleSe amesteca foarte bine. Ingrediente umede:3 cups apa calduta1/3 cups ulei vegetal - eu am folosit de floare soarelui2 ouacam o lingura buna de miereSi aceste ingrediente se amesteca bine Se adauga amestecul umed peste cel uscat. Eu nu am robot de facut aluat care in cazul asta e ideal, aluatul rezultat fiind destul de moale si lipicios si nu poate fi lucrat usor cu mana. Eu am amestecat cu o spatula de lemn pana am incorporat toata faina. Rezulta, cum am spus, un aluat moale si cam lipicios. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si cu mainile de asemenea infainate aducem aluatul dinspre margini spre centru cu miscari usoare, fara sa apasam. Framantam asa un timp, vreo cateva minute, aluatul trebuie sa devina consistent si sa nu se mai lipeasca. Se da cu ulei un castron, asezam aluatul in castron, il ungem si pe el putin si acoperim cu folie de plastic. LAsam la crescut pentru 45-60 minute, pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna iar pe masa infainata si se imparte in bucati egale. Depinde cat de mari vreti chiflele. In reteta spunea 120 gr per chifla, eu am ajuns cu ele undeva la 150 dar sunt mult prea mari. Se da forma sferica de chifla si se aseaza pe tava in care avem hartie de copt unsa cu ulei. Se tamponeaza si ele un pic cu ulei si se preseaza usor deasupra. Se acopera cu folie de plastic si se mai lasa la crescut in jur de o ora, pana isi dubleaza volumul. Cand sunt gata crescute se ung cu un ou batut cu 3 linguri de apa. Dupa preferinta se pot presara diverse seminte deasupra. Se coc la 180C in cuptorul incins pentru 12-15 minute. Depinde de cuptor, trebuie sa fie rumenite frumos. Important e ca imediat ce sunt scoase din cuptor sa se acopere cu un prosop curat si sa se lase asa pana se racesc. Prin asta coaja devine moale si nu e crocanta sau casanta, exact cum sunt chiflele de hamburgers de la fast food-uri. Report
April 30, 201511 yr comment_228370 Sigur ca poti pune linkulCups a ta ce e? o cana de 250 ml? Cup-ul la care ma refer e masura americana. M-am uitat ce scrie pe recipient si zice 1 cup - 250 ml. Un search pe net pentru conversia corecta, la faina explicit, spune ca 1 cup contine 128 gr. Asadar pentru reteta asta 8 cups inseamna aprox 1100 gr faina. La mine aluaturile sunt mereu mai umede si necesita un pic mai multa faina. de pe youtube cu filmuletul, tipa demonstreaza si cu malaxorul si manual. Report