Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete de peste ati gatit azi?

Featured Replies

Buna fete si baieti,

Imi pare rau ca eu nu va pot arata produsele finite ptr ca.............. low baterie

Asa ca eu va arat o ciorba de peste lipoveneasca la care se folosesc 4 feluri de pesti (eu am avut numai capete de crapi)2,500kg

iaca asa

post-1316-13327049493336_thumb.jpg

capetele de crapi, peste care punem apa si punem capac si fierbem dar nu sa se faca terci

post-1316-13327049743142_thumb.jpg

post-1316-13327049892813_thumb.jpg

Pregatim legumele vreo 3cepe, 2 morcovi, ardei copt rosu si verde eu am pus doar rosu,ardei iute , (eu chilli in farfurie,cartofi, rosii coapte, frunze de patrunjel si usturoi pisat astea le punem la sfarsit, (otzet eu in farfurie).

Sare, piper si putin ulei.

Dupa ce au fiert capetele , strecuram zeama,spalam ceaunul, adaugam legumele si zeama si punem iarasi la foc.

post-1316-13327050118007_thumb.jpg

post-1316-13327050339388_thumb.jpg

rosiile coapte le`am pus la sfarsit terciuindu`le in sita deasupra ceaunului, lasand sa intre in sita si ciorba din ceaun.

post-1316-13327051057561_thumb.jpg

alegem carnitza de peste si adaugam in ciorba si punem patrunjelul verde si usturoiul (traditional pestele separat cu mujdei si ciorba separat se maninca cu mamaliga si mujdei)

post-1316-13327051225313_thumb.jpg

mamaliga nepozata si ciorba in farfurii la fel.

Pastrav la gratar cu mamaligutza si mujdei

Am apucat sa mai fac poze doar la pastravii pregatiti ptr gratar

post-1316-13327051898734_thumb.jpg

post-1316-13327050774213_thumb.jpg

Aperitiv:

ardei copti cu ansoa gata curatate cu ulei si patrunjel, ma declar fan forever, cind ma mai duc la Coop cumpar 10 cutiute :rolleyes:

post-4-13308062590546_thumb.jpg

Adriana, eu nu vad patrunjelul - ma poti lamuri? Am copt ieri ardeii, am luat anchois, azi pregatesc pentru degustare, ca acusica e Pasti si vreau sa am meniul gata organizat(si probate retetele noi)

Multumesc

• Author

Adriana, eu nu vad patrunjelul - ma poti lamuri? Am copt ieri ardeii, am luat anchois, azi pregatesc pentru degustare, ca acusica e Pasti si vreau sa am meniul gata organizat(si probate retetele noi)

Multumesc

Asa scria pe cutiuta, ca cica ar fi avut usturoi si patrunjel :rolleyes:

Dar nu e important, eu pun anchois pe bucata de patrunjel si gata.

Asa scria pe cutiuta, ca cica ar fi avut usturoi si patrunjel :rolleyes:

Dar nu e important, eu pun anchois pe bucata de patrunjel si gata.

pe bucata de patrunjel? :toothy6: cred ca ai vrut sa zici pe bucata de ardei, nu? multumesc de raspuns

Multumesc frumos !

Imi pare tare rau ca nu am putut pina la capat pozele.Ciorba a avut un gust foarte bun.

Azi ptr mine mai am un pastrav pe care o sa il trag in poza dar tre sa il prepar prima data:)).

O sa revin cu preparate din peste de Florii.

Pastrav la cuptor (sarat,usturoiat,uns putin si pus in cuptor pe gratarul cuptorului cu o folie de Al sub el(hartie de copt nu se putea ptr ca se ardea ,folosind arzatorul de sus al aragazului)

Cand am intors pestele l`am lasat putin sa se coaca apoi am pus pe linga el bulzi de mamaliga si peste fiecare bulz o bucatica de brie si ceapa verde.Cand se sparge bulzul daca tavaliti imbucatura in farfurie prin ceapa verde sunt sigura ca nu o sa va para rau.

De fiecare data cand ramane mamaliguta o facem bulz cat este calda, apoi a doua zi o incalzim sau prajim. Bulzii astia sunt de ieri azi am pus deasupra din nou putina branza de aia sapunel si deasupra brie.

post-1316-13327608081421_thumb.jpg

post-1316-13327608499351_thumb.jpg

si un bulz sectionat

post-1316-13327608863956_thumb.jpg

Iarta-ma, sigur ca de ardei era vorba :crying:

facut, testat, bun ;)

eu am facut niste mici modificari, o sa pun cu poze cu tot cand fac pt pasti, ca azi a fost doar pentru uzul bucatarilor, pe un colt de masa :P - nu era subiect de fotografiat

MULTUMESC

• Author

Sa-mi zici ca le incerc si eu asa daca ma atrage modificarea :)

Eu simbata am facut pe fuga 2 chestii tare bune:

- creveti cu sparanghel, pusi in tigaie cu un pic de vermuth pina ce s-au copt ambii, cred 10 minute cel mult, foarte buni (ii mincasem la o prietena doar ca ea crevetii ii avea pusi sub forma de frigaruie si nu pusese vermut, cred ca ii facuse la cuptor, tre s-o intreb)

post-4-13327756344_thumb.jpg

- salata cu sepii, a prietenei mele era mult mai buna pentru ca sepiile erau mai moi, ea a zis ca le-a tinut o zi in lapte dar apoi nu mi-a zis cum le-a gatit, si eu le-am tinut o zi in lapte si apoi le-am copt in tigaie fara nimic, dar poate ca ale mele erau prea mici si s-au copt prea tare, in fine sepii taiate felii, fierte si condimentate cu rosii micute, ulei, sare piper si tije de telina

post-4-13327759361347_thumb.jpg

Adriana, suna bine creveti cu sparanghel, ca-mi plac amandoua. Am sa incerc si eu. Sparanghelul e doar tras putin in tigaie?

Si salata de sepie e interesanta, eu am facut o singura data sepie si nu prea stiu retete.

Ieri am facut o paella.

post-1290-13329323328279_thumb.jpg

• Author

Ieri am facut o paella.

Iar? :floare:

Pentru creveti i-am aruncat in tigaie, am pus un pic de vermuth, fiind congelati au inceput sa lase o multime de apa asa ca am pus imediat deasupra sparanghelul, mi-era teama ca nu se face in acelasi timp dar s-a fiert bine, era moale, am si taiat absolut toata partea lemnoasa.

Ieri mi-a zis prietena mea ca ea a fiert sepiile, poate de asta ale ei au ramas asa de moi, tre sa mai incerc dar as incerca cu sepii mai mari sau eventual si cu calamari ca poate-s mai molcuti.

Ok, am notat. Chiar ieri m-am uitat la sparanghel, dar n-am luat. Oricum, imi lipseau crevetii.

Am sa iau si sepii la urmatoarele cumparaturi, sa incerc salata.

Paella nu mai facusem de mult (cred) si cum aveam tot ce-mi trebuie...ieri am folosit si sofran, dar nu s-a colorat deloc asa ca am scapat si un pic de colorant.

cod la cuptor in sos de portocala si busuioc(adica a stat in sos ,nu e servit cu sos) servit cu cartofi in crusta de mustar(deja asa de cunoscuti pe aici), alaturi de o salatica si un vin bun romanesc

post-479-13332663975792_thumb.jpg

Salata de macrou cu varza am avut aseara si nu am putut posta.

post-1400-13336256168145_thumb.jpg