March 15, 201115 yr comment_81874 Am corectat linkul Sorinei, deschide prima pagina, e bine?Acum merge Report
May 19, 201115 yr comment_89509 A mai verificat vreuna dintre voi ce alte retete care se incadreaza aici mai sunt prezente pe forum? Inafara de acea lista facuta de Boni anul trecut? Report
May 19, 201115 yr comment_89515 nu spre rusinea mea am uitat de subiectul asta. bine ca l-ai adus sus.ma duc acum sa dau o raita pe la vegetariene, cred ca s-au adunat deja muuulte retete conforme acolo. Report
May 19, 201115 yr comment_89534 Retete vegetariene [font=arial, verdana, tahoma, sans-serif][url=https://forum.artaculinara.ro/topic/2779-ridichii-confit/][color=#0000ff][url=https://forum.artaculinara.ro/topic/2779-ridichii-confit/]Ridichii confit[/color][/url] [/url]- se inlocuieste zaharul brun cu fructoza sau alt indulcitor monti[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif][url=https://forum.artaculinara.ro/topic/2743-tian-provensal-cu-dovlecei-si-rosii/]Tian provensal cu dovlecei si rosii[/url] - exact asa[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Chiftele de conopida - se inlocuieste pesmetul cu tarate sau faina de linte,naut, etc.[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Vinete cu sos de branza feta - se inlocuiesc stafidele cu coacaze negre sau se elimina, laptele se inlocuieste cu smantana[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Vinete impanate cu usturoi - fara zahar, sau inlocuit cu fructoza sau alt indulcitor monti[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Mancarica de praz, masline si rosii - pentru strictete se poate renunta la vin[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Conopida tandoori - exact asa cum este[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Castraveti cu maioneza de avocado - grija la mustar, sa nu fie cu zahar sau altele[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Caponata- zaharul se inlocuieste cu indulcitor conform, otetul balsamic (daca nu e curat) se inlocuieste cu otet normal[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Ceapa rosie cu otet balsamic - idem ca mai sus, cu zaharul si otetul balsamic[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Aperitiv grecesc cu ardei si branza - exact asa[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Pate de ciuperci - trebuie avut grija ce tip de fasole se foloseste[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Tofu - facut in casa[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Chec de vinete [/font]- exact asa [font=Arial]Quinoa cu legume - exact asa [/font][font=Arial]Rosii umplute in stil piemontez - exact asa[/font][font=Arial]Coleslaw - se inlocuieste laptele cu smantana sau iaurt, iar zaharul cu indulcitor monti[/font][font=Arial]Cusot la brusc - grija la otetul balsamic sa fie curat[/font][font=Arial]Vinete umplute - exact asa [/font][font=Arial]Crema de avocado cu nuca - exact asa[/font][font=Arial]Crema simpla de avocado - nu stiu ce este jalapeno, dar in afara de asta totul este conform[/font][font=Arial]Mancarica de ardei copti - nu servit cu mamaliga[/font][font=Arial]Ciupercute cu otet balsamic - grija la otet sa fie curat. se poate inlocui si cu un otet normal, nu foarte tare[/font][font=Arial]Fenicul la cuptor - exact asa [/font][font=Arial]Ciuperci umplute cu legume - se elimina telina (sau orice alta radacinoasa)[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Dovlecei marinati - exact asa[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Vinete grilate in ulei aromat - grija la otetul balsamic[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Feta cu rosii uscate, in ulei - grija la rosiile uscate, sa fie curate (fara zahar, etc.)[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Salata cu branza feta si ardei copti - exact asa[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Salsa cruda - exact asa[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Ciuperci cu verdeata si masline la cuptor - [/font]pentru strictete se poate renunta la vin[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Ghem de branza in haina de ardei copti - exact asa[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Rosii umplute cu branza - exact asa[/font][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif][/font] Report
May 19, 201115 yr comment_89571 boni esti o draguta si jumatate! jalapeno din cate au mais cris fetele pe la alte retete sunt niste ardeiasi, eventual usor picanti bine ca ai scris asa imi dau seama ce trebuie eliminat si daca se poate inlocui, doar citind lista ta deci e voie smantana (cu legume, fructe, oleaginoase)? dar mascarpone? Report
June 7, 201115 yr comment_91830 [size=2]Fructe de mare:- CalamariChiftelute de calamari - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)Inele de calamari - Eataly - pentru strictete se renunta la vinul albInele de calamari in sos de soia - Eataly - zaharul brun se inlocuieste cu indulcitori monti. e de F2 daca se serveste cu orez (basmati sau in amestec cu salbatic). daca se serveste cu ceva cu IG<35 e F1. si sosul de soia sa fie curat.[/size][size=2]Calamari "Bellavista" - Eataly - CaracatitaCaracatita in ulei - Eataly - servita langa ceva conform (in reteta originala e cu cartofi)Salam de caracatita - Eataly Caracatita MEA - redivivus - pentru strictete se renunta la vinCaracatita in suc de rosii - Eataly Caracatita pe uscat - Eataly - servita langa ceva conform (in reteta originala e cu cartofi)Caracatita cu masline - Adriana - CrevetiCreveti cu vermut - Adriana - F2 din cauza vermutuluiTarte cu creveţi - uptown girl - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)Creveti cu usturoi si parmezan - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)[color=#4080ff][b][/b][/color]- SepiiSepie cu mazare si rosii - kira - MidiiZuppa di cozze - Adriana - pentru strictete se renunta la vin (dar atunci nu stiu ce mai iese ) - Alte fructe de mareCoquille Saint-Jacques cu sparanghel in sos de vin - raluca elena - pentru strictete se renunta la vinScoici Saint Jacques gratinate - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)Greieri de mare cu lime - Eataly - Peste: - SomonSomon gravlax - Alexandru - daca va tine buzunarul sa inlocuiti zaharul (1 kg) cu indulcitori montiSomon salbatic cu crusta de brînza aromata - Maya - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa), mustarul sa fie curat. nu se serveste cu cartofi si morcoviTerina de somon - Alexandru - se renunta la mocovul din supaMini rulada de somon cu branza - EatalySomon cu sparanghel - kira - se inlocuieste amidonul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa). nu mai iese asa frumos sosul, se coloreaza de la "faina". poate se poate renunta la el de tot, e doar o lingurita.Salmonel in pachetel - Nico-Vya - se inlocuieste amidonul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)Gustare cu avocado, somon si branza - kiraSomon afumat pe scandura de cedru - La-Chef-A - se inlocuieste zaharul brun cu indulcitori montiSomon la cuptor cu sos alb - La-Chef-A - pentru strictete se renunta la vin. nu se serveste cu orez alb ci cu orez salbatic sau alta garnitura cu IG<35Mousse de somon - EatalySomon cu pesto mayo sos - La-Chef-A - se inlocuieste pesmetul din crutoane cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)Somon la cuptor - uptown girl - la "marinata" pentru castraveti nu se foloseste zahar. se renunta la garnitura de cartofi. - MacrouConserva de macrou in sos tomat - Adriana Macrou marinat - MIMI - morcovii din reteta sunt permisi pentru ca sunt cruzi/negatitiMacrou afumat - Issis - TonSalata de ton cu maioneza - pansy - maioneza sa fie curataAperitiv cu ton si masline - laura_lala - maioneza si mustarul sa fie curateBlack Ton - Eataly - CodCod prajit cu sos pesto de castraveti - La-Chef-A - se inlocuieste pesmetul din crutoane cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)Cod in sos de vin cu sofran - uptown girl [color=#4080ff][b][/b][/color]- Alte feluri de pesteSprot marinat - Eataly - se renunta la morcov, sau se adauga la sfarsit in marinata, adica sa nu se fiarbaSalau cu maioneza - Carmella Crap la cuptor (pe gratar) - Foxyy - nu se serveste cu mamaligaPASTRAV IN FOLIE, LA CUPTOR - moatzaPlachie de crap - pansySaramura mea de crap - raluca elenaDorada in sare la cuptor - any_annetteHamsii marinate - kiraZuppa di pesce - Adriana - se serveste cu paine cu tarate (IG<35) sau paine integrala la F2Rana pescatrice - Adriana - garnitura sa fie conforma (in reteta sunt cartofi si morcovi)Remoulade (cu hamsii) - Maya [/size] Report
June 7, 201115 yr comment_91833 Zuppa di cozze - Adriana - pentru strictete se renunta la vin (dar atunci nu stiu ce mai iese ) Nici o problema daca se renunta la vin, iese la fel de buna Zuppa di pesce - Adriana - se serveste cu paine cu tarate (IG<35) sau paine integrala la F2Se poate si renunta la piine, nu e musai Multumesc pentru timpul si munca depusa Report
June 13, 201115 yr comment_92489 Vad ca pesmetul e o problema pentru voi.Dar daca dati prin masina de tocat sau la robot, feliile de paine Wasa obtineti un pesmet legal Monty, nu? Report
June 13, 201115 yr comment_92503 Vad ca pesmetul e o problema pentru voi.Dar daca dati prin masina de tocat sau la robot, feliile de paine Wasa obtineti un pesmet legal Monty, nu?da, asa este. e corect. doar ca la mine, din lipsa acuta de timp, daca e sa folosesc pesmet mai bine pun amestec de faina-tarate decat sa-mi fac paine pe care apoi o toc daca e wasa de cumparat e mai rapid. eu nu am gasit inca la noi wasa aceea cu >24% fibre. Report
June 13, 201115 yr comment_92506 Imortant e ca e legal pesmetul din wasa, ca am vazut ca sunt o gramada de retete cu pesmet.Inclusiv dulciuri. Report
June 13, 201115 yr comment_92518 Imortant e ca e legal pesmetul din wasa, ca am vazut ca sunt o gramada de retete cu pesmet.Inclusiv dulciuri.Bravissima Report
June 14, 201115 yr comment_92598 Imortant e ca e legal pesmetul din wasa, ca am vazut ca sunt o gramada de retete cu pesmet.Inclusiv dulciuri.Bravissima Grazie Adriana, m-am gandit la savarinele cu pesmet.Au oua, pesmet si fructoza.Siropul apa+fructoza.Si frisca si gem, stiti voi mai bine decat mine. Report
June 14, 201115 yr comment_92603 Cind am timp o sa incerc sa-l fac cum ai zis tu cu wasa in Thermomix, daca face pesmet din piine uscata sigur tre sa-l faca si pe asta. Report
June 14, 201115 yr comment_92611 Merge perfect wasa 24% facuta pesmet, eu am folosit la galusti cu prune si au iesit perfecte LE: mie mi au iesit super bune savarinele, fara pesmet, doar cu faina monti. Report
July 10, 201115 yr comment_95355 Merge aici omleta Mayei?Omleta cu dovlecei la cuptorda, se potriveste. am vazut ca tu ai batut ouale cu lapte. sa fie lapte monti, smantana sau iaurt Report
July 10, 201115 yr comment_95372 am vazut ca tu ai batut ouale cu lapte. sa fie lapte monti, smantana sau iaurt da, exact, uitasem sa zic ca era diferenta asta Report
July 11, 201115 yr comment_95525 Merge puiul de aici?https://forum.artaculinara.ro/topic/2544-piept-de-pui-la-cuptor/page__p__80948__hl__+piept%20+pui%20+%20cuptor__fromsearch__1entry80948evident fara vin si servit cu morcovi cruzi sau alta leguma permisa Report
July 11, 201115 yr comment_95528 Merge puiul de aici?http://artaculinara....__1entry80948evident fara vin si servit cu morcovi cruzi sau alta leguma permisada, da, suna foarte bine Report
March 14, 201214 yr Author comment_136346 Galani di Carnevale, eu le-am facut deja de F2. O bunatate ... Tort de ciocolata (fara oua) si pe asta am facut-o de F1... alta bunatate.Tiramisù si pe acesta l-am facut de F1.Mucenici muntenesti de F2... deabia i-am terminat. Bine ca se fac o data-n an.Sos caramel... mancati si plangeti. Bun a mai fost. Nu mai tin minte de cand nu am mai mancat caramele. Un vis.Placinta cu mere/branza de F1... exceptionala.Cornurile moi le-am facut de F2. Am ajuns sa le fac o data pe saptamana. Toate aceste retete le-am facut deja, iar varianta montificata o gasiti pe topicurile respective. Sigur am mai scapat cate ceva... le gasesc eu si le aduc la locul lor. Editez... Tarta cu zucchine si gulie de F1.Tarta sarata fara blat de F1.Scrambled eggs, by Gordon Ramsey am facut-o deja de cateva ori pana acum (de F1). Report
May 16, 201214 yr comment_148899 Hai sa pun sus topicul Fetele,nu mai retin si nici nu am timp sa recitesc,dar cred ca tarta ce o facui astazi e Monti https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/unsure.gif : tarta cu zuchinni si sparanghel Daca scriu prostii,imi cer scuze Report
May 16, 201214 yr Author comment_148909 Da, ai dreptate, e monti... si ce bine arata. Brava! Editez... Wasa trebuie sa fie cea cu 24% de fibre ca tarta sa fie de F1. Report