Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac - Alte retete prezente pe forum...

Featured Replies

• 2 months later...

nu =)) spre rusinea mea am uitat de subiectul asta. bine ca l-ai adus sus.

ma duc acum sa dau o raita pe la vegetariene, cred ca s-au adunat deja muuulte retete conforme acolo.

Retete vegetariene

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif][url=https://forum.artaculinara.ro/topic/2779-ridichii-confit/][color=#0000ff][url=https://forum.artaculinara.ro/topic/2779-ridichii-confit/]Ridichii confit[/color][/url] [/url]- se inlocuieste zaharul brun cu fructoza sau alt indulcitor monti[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif][url=https://forum.artaculinara.ro/topic/2743-tian-provensal-cu-dovlecei-si-rosii/]Tian provensal cu dovlecei si rosii[/url] - exact asa[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Chiftele de conopida - se inlocuieste pesmetul cu tarate sau faina de linte,naut, etc.[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Vinete cu sos de branza feta - se inlocuiesc stafidele cu coacaze negre sau se elimina, laptele se inlocuieste cu smantana[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Vinete impanate cu usturoi - fara zahar, sau inlocuit cu fructoza sau alt indulcitor monti[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Mancarica de praz, masline si rosii - pentru strictete se poate renunta la vin[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Conopida tandoori - exact asa cum este[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Castraveti cu maioneza de avocado - grija la mustar, sa nu fie cu zahar sau altele[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Caponata- zaharul se inlocuieste cu indulcitor conform, otetul balsamic (daca nu e curat) se inlocuieste cu otet normal[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Ceapa rosie cu otet balsamic - idem ca mai sus, cu zaharul si otetul balsamic[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Aperitiv grecesc cu ardei si branza - exact asa[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Pate de ciuperci - trebuie avut grija ce tip de fasole se foloseste[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Tofu - facut in casa[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Chec de vinete [/font]- exact asa

[font=Arial]Quinoa cu legume - exact asa [/font]

[font=Arial]Rosii umplute in stil piemontez - exact asa[/font]

[font=Arial]Coleslaw - se inlocuieste laptele cu smantana sau iaurt, iar zaharul cu indulcitor monti[/font]

[font=Arial]Cusot la brusc - grija la otetul balsamic sa fie curat[/font]

[font=Arial]Vinete umplute - exact asa [/font]

[font=Arial]Crema de avocado cu nuca - exact asa[/font]

[font=Arial]Crema simpla de avocado - nu stiu ce este jalapeno, dar in afara de asta totul este conform[/font]

[font=Arial]Mancarica de ardei copti - nu servit cu mamaliga[/font]

[font=Arial]Ciupercute cu otet balsamic - grija la otet sa fie curat. se poate inlocui si cu un otet normal, nu foarte tare[/font]

[font=Arial]Fenicul la cuptor - exact asa [/font]

[font=Arial]Ciuperci umplute cu legume - se elimina telina (sau orice alta radacinoasa)[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Dovlecei marinati - exact asa[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Vinete grilate in ulei aromat - grija la otetul balsamic[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Feta cu rosii uscate, in ulei - grija la rosiile uscate, sa fie curate (fara zahar, etc.)[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Salata cu branza feta si ardei copti - exact asa[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Salsa cruda - exact asa[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Ciuperci cu verdeata si masline la cuptor - [/font]pentru strictete se poate renunta la vin

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Ghem de branza in haina de ardei copti - exact asa[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]Rosii umplute cu branza - exact asa[/font]

[font=arial, verdana, tahoma, sans-serif]

[/font]

boni esti o draguta si jumatate!

jalapeno din cate au mais cris fetele pe la alte retete sunt niste ardeiasi, eventual usor picanti

bine ca ai scris asa imi dau seama ce trebuie eliminat si daca se poate inlocui, doar citind lista ta :lol:

deci e voie smantana (cu legume, fructe, oleaginoase)? dar mascarpone?

• 3 weeks later...

[size=2]Fructe de mare:

- Calamari

Chiftelute de calamari - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)

Inele de calamari - Eataly - pentru strictete se renunta la vinul alb

Inele de calamari in sos de soia - Eataly - zaharul brun se inlocuieste cu indulcitori monti. e de F2 daca se serveste cu orez (basmati sau in amestec cu salbatic). daca se serveste cu ceva cu IG<35 e F1. si sosul de soia sa fie curat.[/size][size=2]Calamari "Bellavista" - Eataly

- Caracatita

Caracatita in ulei - Eataly - servita langa ceva conform (in reteta originala e cu cartofi)

Salam de caracatita - Eataly

Caracatita MEA - redivivus - pentru strictete se renunta la vin

Caracatita in suc de rosii - Eataly

Caracatita pe uscat - Eataly - servita langa ceva conform (in reteta originala e cu cartofi)

Caracatita cu masline - Adriana

- Creveti

Creveti cu vermut - Adriana - F2 din cauza vermutului

Tarte cu creveţi - uptown girl - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)

Creveti cu usturoi si parmezan - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)[color=#4080ff][b]

[/b][/color]

- Sepii

Sepie cu mazare si rosii - kira

- Midii

Zuppa di cozze - Adriana - pentru strictete se renunta la vin (dar atunci nu stiu ce mai iese :) )

- Alte fructe de mare

Coquille Saint-Jacques cu sparanghel in sos de vin - raluca elena - pentru strictete se renunta la vin

Scoici Saint Jacques gratinate - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)

Greieri de mare cu lime - Eataly

- Peste:

- Somon

Somon gravlax - Alexandru - daca va tine buzunarul sa inlocuiti zaharul (1 kg) cu indulcitori monti

Somon salbatic cu crusta de brînza aromata - Maya - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa), mustarul sa fie curat. nu se serveste cu cartofi si morcovi

Terina de somon - Alexandru - se renunta la mocovul din supa

Mini rulada de somon cu branza - Eataly

Somon cu sparanghel - kira - se inlocuieste amidonul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa). nu mai iese asa frumos sosul, se coloreaza de la "faina". poate se poate renunta la el de tot, e doar o lingurita.

Salmonel in pachetel - Nico-Vya - se inlocuieste amidonul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)

Gustare cu avocado, somon si branza - kira

Somon afumat pe scandura de cedru - La-Chef-A - se inlocuieste zaharul brun cu indulcitori monti

Somon la cuptor cu sos alb - La-Chef-A - pentru strictete se renunta la vin. nu se serveste cu orez alb ci cu orez salbatic sau alta garnitura cu IG<35

Mousse de somon - Eataly

Somon cu pesto mayo sos - La-Chef-A - se inlocuieste pesmetul din crutoane cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)

Somon la cuptor - uptown girl - la "marinata" pentru castraveti nu se foloseste zahar. se renunta la garnitura de cartofi.

- Macrou

Conserva de macrou in sos tomat - Adriana

Macrou marinat - MIMI - morcovii din reteta sunt permisi pentru ca sunt cruzi/negatiti

Macrou afumat - Issis

- Ton

Salata de ton cu maioneza - pansy - maioneza sa fie curata

Aperitiv cu ton si masline - laura_lala - maioneza si mustarul sa fie curate

Black Ton - Eataly

- Cod

Cod prajit cu sos pesto de castraveti - La-Chef-A - se inlocuieste pesmetul din crutoane cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)

Cod in sos de vin cu sofran - uptown girl

[color=#4080ff][b]

[/b][/color]

- Alte feluri de peste

Sprot marinat - Eataly - se renunta la morcov, sau se adauga la sfarsit in marinata, adica sa nu se fiarba

Salau cu maioneza - Carmella

Crap la cuptor (pe gratar) - Foxyy - nu se serveste cu mamaliga

PASTRAV IN FOLIE, LA CUPTOR - moatza

Plachie de crap - pansy

Saramura mea de crap - raluca elena

Dorada in sare la cuptor - any_annette

Hamsii marinate - kira

Zuppa di pesce - Adriana - se serveste cu paine cu tarate (IG<35) sau paine integrala la F2

Rana pescatrice - Adriana - garnitura sa fie conforma (in reteta sunt cartofi si morcovi)

Remoulade (cu hamsii) - Maya

[/size]

Zuppa di cozze - Adriana - pentru strictete se renunta la vin (dar atunci nu stiu ce mai iese :) )

Nici o problema daca se renunta la vin, iese la fel de buna

Zuppa di pesce - Adriana - se serveste cu paine cu tarate (IG<35) sau paine integrala la F2

Se poate si renunta la piine, nu e musai

Multumesc pentru timpul si munca depusa :(

Vad ca pesmetul e o problema pentru voi.Dar daca dati prin masina de tocat sau la robot, feliile de paine Wasa obtineti un pesmet legal Monty, nu?

da, asa este. e corect.

doar ca la mine, din lipsa acuta de timp, daca e sa folosesc pesmet mai bine pun amestec de faina-tarate decat sa-mi fac paine pe care apoi o toc :idea:

daca e wasa de cumparat e mai rapid. eu nu am gasit inca la noi wasa aceea cu >24% fibre.

Imortant e ca e legal pesmetul din wasa, ca am vazut ca sunt o gramada de retete cu pesmet.Inclusiv dulciuri.

Bravissima :pupic:

Grazie Adriana, m-am gandit la savarinele cu pesmet.Au oua, pesmet si fructoza.Siropul apa+fructoza.Si frisca si gem, stiti voi mai bine decat mine.

Merge perfect wasa 24% facuta pesmet, eu am folosit la galusti cu prune si au iesit perfecte :D

LE: mie mi au iesit super bune savarinele, fara pesmet, doar cu faina monti.

• 4 weeks later...
  • 8 months later...
  • Author

Galani di Carnevale, eu le-am facut deja de F2. O bunatate ...

Tort de ciocolata (fara oua) si pe asta am facut-o de F1... alta bunatate.

Tiramisù si pe acesta l-am facut de F1.

Mucenici muntenesti de F2... deabia i-am terminat. Bine ca se fac o data-n an.

Sos caramel... mancati si plangeti. Bun a mai fost. Nu mai tin minte de cand nu am mai mancat caramele. Un vis.

Placinta cu mere/branza de F1... exceptionala.

Cornurile moi le-am facut de F2. Am ajuns sa le fac o data pe saptamana.

Toate aceste retete le-am facut deja, iar varianta montificata o gasiti pe topicurile respective. Sigur am mai scapat cate ceva... le gasesc eu si le aduc la locul lor.

Editez...

Tarta cu zucchine si gulie de F1.

Tarta sarata fara blat de F1.

Scrambled eggs, by Gordon Ramsey am facut-o deja de cateva ori pana acum (de F1).

• 2 months later...

Hai sa pun sus topicul :lol:

Fetele,nu mai retin si nici nu am timp sa recitesc,dar cred ca tarta ce o facui astazi e Monti https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/unsure.gif :

tarta cu zuchinni si sparanghel

Daca scriu prostii,imi cer scuze

• Author

Da, ai dreptate, e monti... si ce bine arata. Brava!

Editez... Wasa trebuie sa fie cea cu 24% de fibre ca tarta sa fie de F1.